L’Eurocambra vol mecanismes per controlar els preus dels lloguers

Els eurodiputats alerten de la mercantilització de l'habitatge, en particular en les grans ciutats

Cartell anunciant un pis de lloguer
Cartell anunciant un pis de lloguer

El Parlament Europeu ha instat els estats membres i les autoritats locals i regionals a adoptar disposicions legals en matèria de lloguer. Entre altres mesures, l’Eurocambra avala l’ús de mecanismes de control de les rendes, com el que prepara Espanya en la nova llei estatal d’habitatge.

Per assegurar l’estabilitat dels inquilins, aquesta institució sol·licita “garantir la seguretat de la tinença, afavorint els contractes de lloguer a llarg termini per defecte, juntament amb la transparència i mesures com el control dels lloguers”. També ha posat el focus, “amb preocupació”, en la creixent mercantilització de l’habitatge.

En el cas espanyol, el govern de coalició es troba en plenes negociacions internes per incloure un control de preus de les rendes en la pròxima llei estatal, basat previsiblement en l’índex de preus de referència que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) va presentar a l’estiu. La normativa, en la qual PSOE i Unides Podem difereixen en diversos punts, incloent-hi diversos detalls del mateix control de les rendes, hauria d’arribar al Consell de Ministres a finals de febrer per traslladar-se a Congrés al març.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides