JxCat demana diners per fer campanya

El partit de Puigdemont vol almenys 1.500 euros per aportació i promet tornar-les en un any amb interessos gràcies al cobrament de la subvenció electoral

El web Fem-ho junts
El web Fem-ho junts

Junts per Catalunya ha engegat una campanya de captació de fons per pagar la campanya de les eleccions que se celebraran, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no decideix el contrari, el 14 de febrer.

El partit liderat per l’expresident Carles Puigdemont, que presenta l’exconsellera Laura Borràs com a presidenciable, argumenta al web femhojunts.cat que té “una altra manera de fer política” i que la finança “des de la base”, i hi assenyala que “és més fàcil que ens prestin diners temporalment que no pas buscar grans donatius”.

Però va ser el trencament amb el PDECat l’origen d’aquesta situació, ja que la Junta Electoral va considerar que els drets electorals, entre els quals les subvencions i els espais gratuïts de propaganda electoral, corresponen al PDECat i no a Junts.

El partit de Puigdemont demana triar “entre un import mínim de 1.500 €, 3.000 € o una quantitat superior”, que es compromet a retornar amb l’obtenció de la subvenció electoral, un import que depèn dels resultats del partit a les urnes. “Hem dissenyat una campanya austera, com correspon al moment actual, en plena crisi derivada de la covid-19”, assegura Junts, que anuncia que tornarà els diners en un any, “temps suficient per a rebre el cobrament de la subvenció electoral”.

“Els crèdits produiran un interès equivalent al tipus anual EURIBOR + 2 punts percentuals, que s’abonaran al venciment del contracte (anualitat vençuda) El darrer publicat (novembre 2020) és de -0,481, per tant l’interès anual seria d’1,519%“, especifica Junts.

D’altra banda, el partit de Puigdemont està obert a rebre donatius des de la seva pàgina web principal. Teresa Pallarès, candidata a Tarragona i responsables de finances de la formació, ha animat als seguidors de Junts a Twitter “que ens ajudeu a fer possible aquesta campanya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides