El Govern descarta elaborar un nou decret i fixar nova data electoral

Xifra en 30 milions el cost d'engegar el procés del 14-F i diu que 100.000 vots per correu podrien anar a la paperera

Ester Capella

La Generalitat no té intenció ni d’elaborar un nou decret ni fixar una altra data electoral. La seva intenció és defensar “fins al final” que les eleccions s’han de celebrar el 30 de maig. Tot plegat, a l’espera de quina és la decisió final del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. “Les eleccions s’han de poder fer sense por”, ha assegurat la consellera de Justícia, Ester Capella, que ha subratllat que l’executiu ha “posposat” i no “anul·lat” els comicis com ho van fer el País Basc i Galícia l’any passat en plena pandèmia i que, per tant, el decret ha de ser considerat vàlid.

Les al·legacions presentades sostenen que el decret per endarrerir els comicis està fonamentat en tres informes sobre l’evolució epidemiològica, els efectes sobre la qualitat democràtica i el marc jurídic, ha insistit Capella. No hi ha, per tant, cap intenció d’elaborar un altre decret per corregir les possibles llacunes fins que el TSJC no es pronunciï. Arribat el moment, ha precisat Capella, es valorarà què fer en cas que el tribunal mantingui de forma definitiva el 14-F després d’analitzar l’argumentació. Sí que ha assegurat que no es negociarà una nova data perquè la del 30 de maig ja va ser validada per la majoria dels partits, a excepció del PSC.

Capella ha xifrat en 30 milions el cost que té per a la Generalitat posar en marxa el procés electoral i ha advertit que el vot per correu comença a comptar des del 25 de gener, amb la qual cosa si finalment les eleccions no són el 14-F hi hauria uns 100.000 vots que podrien acabar “a les escombraries”.

“El calendari és incert i la campanya pot quedar interrompuda i que es faci campanya per no res. Fem una crida al sentit comú”, ha insistit la consellera, que ha detallat que la finalitat del Govern és “protegir la salut” i que es blindi la “qualitat democràtica” de les eleccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides