TV3 PUJA EL TO D’ASSETJAMENT A FREIXA

La Corporació juga a aplanar-li el camí a Joan Laporta

Les circumstàncies de l’ajornament de les eleccions del FC Barcelona han provocat diferents estratègies que, en el cas de TV3, passen ara per intentar facilitar el camí a Joan Laporta d’una forma que fins i tot ha cridat l’atenció d’un públic neutral.

No comencen a sorprendre els gestos de posicionament a favor del favorit de Jaume Roures, l’expresident Joan Laporta, tenint en compte que l’actual director del canal, Vicent Sanchis, va dirigir Barça TV per a Laporta quan aquest era un canal absolutament controlat per Mediapro. La tele i la ràdio públiques de la Generalitat no desaprofiten l’ocasió com va fer Esports-3 el dilluns a la nit, amb el candidat Toni Freixa, quan el propi presentador del programa va preparar, va carregar i va disparar un missatge electoralista que, va donar tota la sensació, estava preparat i conseqüentment manipulat.

Primer li va preguntar si els socis que han complert els 18 anys o l’any d’antiguitat exigit pels estatuts podran votar el dia 7 de març, cosa a la que Freixa va respondre que, en el marc del calendari electoral, la primera fase consisteix en l’exposició del cens, obert a comprovacions, consultes i canvis. Una vegada superat aquest període “es tanca i es vota amb aquest cens”.

El presentador va exposar llavors, amb un veu terroritzada, que molts nens eren a les seves cases pràcticament plorant i afectats perquè no podien votar a les eleccions del Barça, un comentari segurament fora de lloc a pocs minuts de la mitjanit, al qual va afegir una frase encara més desafortunada. Vi a dir que els menors d’edat que no havien complert els 18 anys abans de 31 de desembre no podien votar perquè així ho havia dit Toni Freixa, en un entre afectat i realment acusatori. Freixa va reaccionar ràpidament. “No ho dic jo, ho diuen els estatuts”, que estan per a ser respectats i compliments, qüestions que sovint se li han de recordar a Joan Laporta i el seu exèrcit de lleials, inclosos periodistes de la Corporació sota la sectària i interessada visió de Vicent Sanchis.

Si aquest és el to quan fins i tot falten més de seixanta dies per a les eleccions, dir per boca d’un entrevistat el que no ha dit, és de suposar que l’assetjament i enderrocament pot anar pujant. En clau electoralista, el missatge premeditat era el de situar a Freixa com un enemic dels més joves votants del FC Barcelona donant per descomptat que les seves esperances de guanyar les eleccions estan dipositades el soci de major edat. Un raonament que per contra no encaixa amb el fet que la Graderia d’Animació del FC Barcelona, integrada per quatre grans grups, hagin subscrit solament amb Toni Freixa un document de compromís per a millorar-la i impulsar-la. El periodisme al voltant del Barça en TV3 no prioritza la recerca en aquest llarg transito electoral.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.