Joe Biden, nou president dels EUA

El demòcrata crida a la unitat per reparar les divisions i Kamala Harris es converteix en la primera vicepresidenta

Joe Biden is sworn in as the 46th president of the United States by Chief Justice John Roberts as Jill Biden holds the Bible during the 59th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, U.S., January 20, 2021. Andrew Harnik/Pool via REUTERS

Joe Biden ja és oficialment el 46è president de la història dels Estats Units, i Kamala Harris, la primera vicepresidenta. Tots dos han jurat el càrrec aquesta tarda en un acte solemne a les escales del Capitoli, amb tots els protocols constitucionals però sense públic a causa de la pandèmia. Tot plegat, sense incidents, en un Washington convertit en una fortificació militar, i sense el president sortint, Donald Trump.

Biden ha fet una crida a superar les diferències polítiques i a fer front a la pandèmia “com una sola nació”. “Les forces que ens divideixen són profundes i reals, però no són noves. La història, la fe, la raó mostren el camí de la unitat. Ens podem tractar els uns als altres amb unitat i respecte. Sense unitat no hi ha pau que valgui, no hi ha progrés, no hi ha nació”, ha dit en el seu primer discurs com a president.

A l’acte hi han assistit pràcticament tots els expresidents, entre els quals Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton, i nombroses personalitats polítiques.

Un cop instal·lat a la Casa Blanca, Biden signarà un paquet de mesures urgents que inclouen la reincorporació dels Estats Units a l’Acord del Clima de París i a l’Organització Mundial de la Salut, i també suspendrà la construcció del mur fronterer amb Mèxic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides