Joe Biden, nou president dels EUA

El demòcrata crida a la unitat per reparar les divisions i Kamala Harris es converteix en la primera vicepresidenta

Joe Biden ja és oficialment el 46è president de la història dels Estats Units, i Kamala Harris, la primera vicepresidenta. Tots dos han jurat el càrrec aquesta tarda en un acte solemne a les escales del Capitoli, amb tots els protocols constitucionals però sense públic a causa de la pandèmia. Tot plegat, sense incidents, en un Washington convertit en una fortificació militar, i sense el president sortint, Donald Trump.

Biden ha fet una crida a superar les diferències polítiques i a fer front a la pandèmia “com una sola nació”. “Les forces que ens divideixen són profundes i reals, però no són noves. La història, la fe, la raó mostren el camí de la unitat. Ens podem tractar els uns als altres amb unitat i respecte. Sense unitat no hi ha pau que valgui, no hi ha progrés, no hi ha nació”, ha dit en el seu primer discurs com a president.

A l’acte hi han assistit pràcticament tots els expresidents, entre els quals Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton, i nombroses personalitats polítiques.

Un cop instal·lat a la Casa Blanca, Biden signarà un paquet de mesures urgents que inclouen la reincorporació dels Estats Units a l’Acord del Clima de París i a l’Organització Mundial de la Salut, i també suspendrà la construcció del mur fronterer amb Mèxic.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari