Illa descarta l’avançament del toc de queda a les comunitats

La consellera Vergés qüestiona que tingui sentit avançar el confinament nocturn a Catalunya

La consellera Vergés amb el ministre Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimecres que, de moment, no s’avançarà el toc de queda per la covid-19 a cap territori de l’Estat. Illa ho ha acordat així amb els consellers autonòmics en el marc del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Illa ha explicat després que algunes Autonomies han expressat dubtes amb la mesura, pel fet que es pogués concentrar gent a la resta de franges horàries. A més ha confiat que amb les mesures actuals -ha subratllat que algunes Comunitats encara tenen marge per recórrer- es podrà doblegar la tercera onada de la covid.

El ministre també ha indicat que ja hi ha un milió de persones vacunades a Espanya i ha assegurat que l’efecte “es comença a notar” a les residències.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, creu que avançar el toc de queda podria tenir sentit en altres territoris, però ho ha qüestionat en el cas de Catalunya. En una compareixença davant de la Diputació Permanent del Parlament ha recordat que aquí l’àmbit d’interacció social ja està “molt reduït d’horari” i ha posat com a exemple els horaris de la restauració. “Creiem que tampoc seria avui una mesura excepcional”, ha afirmat.

Tot i que no ha descartat un enduriment de mesures si cal, com un confinament domiciliari, però permetent passejar o l’esport, ha reiterat que de moment s’ha considerat “oportú” prorrogar les restriccions vigents i no ampliar-les.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides