Site icon El Triangle

Europa rebutja el quart recurs de Junqueras per ser eurodiputat

Oriol Junqueras

És la quarta vegada en poc més d’un any que la justícia europea rebutja un recurs del líder d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, per recuperar el seu escó d’eurodiputat amb la seva corresponent immunitat. El Tribunal General de la UE (TJUE) ha declarat aquest dimecres inadmissible la denúncia d’ERC contra el president de l’Eurocambra, David Sassoli, per no haver adoptat mesures urgents per confirmar la seva immunitat.

El litigi en qüestió es remunta a juliol de 2019, quan l’Eurocambra va inaugurar la legislatura després de les eleccions europees celebrades al maig. Junqueras, candidat electe, no va assistir a aquesta primera sessió. En estar en presó provisional pel seu paper en el procés i no haver-se-li concedit permís per acatar la Constitució, el seu escó va ser declarat vacant per la Junta Electoral Central.

La justícia europea ja ha rebutjat tant en primera com en segona instància les mesures cautelars sol·licitades pel dirigent d’ERC per ser posat en llibertat i recuperar el seu escó d’eurodiputat. En una tercera resolució publicada el passat desembre, el Tribunal General sosté que Sassoli va actuar correctament en declarar vacant l’escó de Junqueras per haver estat condemnat en ferm a Espanya per sedició i malversació. La d’aquest dimecres és la quarta decisió contrària al líder independentista.

Exit mobile version