El jutge concedeix el tercer grau a Iñaki Urdangarin

El cunyat del Felip VI només anirà a dormir a la presó i passarà els caps de setmana a casa

Urdangarin
Urdangarin

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha concedit el tercer grau penitenciari a Iñaki Urdangarin, després d’estimat el recurs presentat pel cunyat del rei Felip VI el qual va presentar després que se li negués anteriorment aquest grau.

Urdangarin està complint condemna a la presó de Brieva (Àvila), però amb aquest tercer grau podrà sortir a treballar cada dia i només haurà d’anar a la presó a dormir. El marit de la infanta Cristina de Borbó podrà passar, també, tots els caps de setmana a casa.

Es dona la circumstància que Iñaki Urdangarin havia demanat reiteradament que se li apliqués el tercer grau penitenciari en el compliment de la seva condemna pel cas Noos. Però totes les peticions havien estat rebutjades.
Finalment, el jutge li ha donat la raó després que la Fiscalia s’adherís al recurs interposat pel gendre del rei emèrit Joan Carles I. De fet, el jutge ha criticat que la decisió de mantenir al marit de la infanta Cristina en el grau anterior, el segon, estava mancada “de tota motivació”.

Pel jutge, l’evolució demostrada per Urdangarin és “positiva” i reuneix els requisits legalment establerts per a accedir a aquesta semillibertat. De tota manera, el magistrat l’imposa mantenir la seva feina en el centre Don Orione i que se sotmeti a un programa de tractament específic en matèria de delinqüència econòmica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.