El govern desacredita el 14-F esgrimint la baixa participació

El conseller Solé planteja dubtes sobre la viabilitat de la jornada electoral

Bernat Solé
Bernat Solé

El govern de la Generalitat de Catalunya ha manifestat, per boca del conseller Bernat Solé, que si se celebren les eleccions al Parlament el 14 de febrer i la participació és baixa, el resultat pot quedar marcat per la “no legitimitat”.

Solé, titular del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, ha fet aquestes declaracions aquest dimecres a Catalunya Ràdio, on també ha qüestionat que la votació s’hagi de celebrar “en plena pandèmia” i “pocs dies abans” de l’arribada, segons les previsions, d’un pic assistencial a les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals.

El conseller Solé troba que la cita electoral del 14-F posa en situació de risc no només la salut de la població, sinó també “la legitimitat del procés electoral”, ja que estima que la por o la desconfiança a l’hora de dipositar el vot pot causar una baixa participació.

L’argument de la baixa participació el sosté un informe de la direcció general de Processos Electorals de la Generalitat, publicat per Vilaweb. Es tracta d’un dels informes que el govern català cita com a base de la seva decisió d’ajornar les eleccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides