CCOO titlla de “mala notícia” per Catalunya l’ajornament electoral

El sindicat insta el Govern català a apostar per "transferències directes" als treballadors

Javier Pacheco al Fòrum Europa
Javier Pacheco al Fòrum Europa

CCOO ha exigit al Govern que augmenti en un mínim de 5.000 milions d’euros la despesa extraordinària sobre el pressupost prorrogat durant el 2021, que s’articulin en transferències directes que, “no només ajudin a les empreses”, sinó també als treballadors. El sindicat ha reunit el consell nacional aquest dimecres per votar una proposta per aquest any en el qual “no es pot estar parats”, segons el seu secretari general, Javier Pacheco.

Crític amb l’ajornament electoral, Pacheco ha insistit a l’Executiu que aquests 5.000 milions “comencin a córrer ja” amb ajuts directes als sectors més afectats, finançament a través de l’ICF, subvencions pels empleats que cobren per sota l’SMI, ajuts a la conciliació, a la formació i per a les persones migrants.

L’organització sindical ha instat al Govern, tant a l’actual com el que sorgeixi dels comicis, a aprofitar la flexibilització de la regla de despesa i a no renunciar a injectar més recursos públics per combatre els efectes econòmics d’una pandèmia sense precedents. En aquest sentit, Pacheco ha recordat que mobilitzar 5.000 milions a través d’incrementar el dèficit suposa “multiplicar per sis els recursos que s’han posat durant l’any de la pandèmia”.

A més, ha tornat a lamentar que la suspensió de les eleccions del 14-F –en cas que el TSJC la mantingui- és una “mala notícia” per Catalunya, perquè, segons el líder de CCOO, allarga “un Govern trencat, que utilitza les partides de manera clientelista, mirant pels criteris propis i renunciant als espais de diàleg”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides