Mediapro ha cobrat 8,3 milions d’euros de la CCMA el 2020 per contractes amb TV3 i Catalunya Ràdio

El més elevat és el de la producció de 10 capitols de ‘L’última nit del karaoke’, una sèrie que encara no s’ha estrenat, i el més recent és pels drets d’antena de la pel•lícula ‘Competencia oficial’

Seu central de la productora Mediapro, a Barcelona

El grup d’empreses Mediapro, gestionat per Jaume Roures i Tatxo Benet, ha ingressat el 2020 un total de 8.355.542,43 euros gràcies a contractes firmats amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), per serveis oferts a TV3 i Catalunya Ràdio. L’empresa que més aporta a aquests ingressos és El Terrat de Gestiones, la productora que Mediapro va adquirir a Andreu Buenafuente, el desembre de 2019: 4.882.904,76 euros. Mediaproduccion, la societat mare del grup, ha ingressat 2.322.653,35; Mediapro Cine, 100.000 i Overon, 1.049.984,32.

El Terrat de Gestiones va firmar amb la CCMA, el 29 de juliol, un contracte valorat en 2.159.815,05 euros per la realització per TV3 de deu capítols d’una sèrie que du el nom de L’última nit del karaoke de la qual no ha transcendit cap informació del seu contingut. És el contracte més elevat firmat per una empresa de Mediapro amb l’ens públic que presideix Núria Llorach. Aquesta productora també s’encarrega del programa FAQS i el mateix dia que va firmar el contracte per L’última nit del karaoke en va firmar un altre per realitzar el programa de la nit dels dissabtes a TV3 per 1.494.869,18 euros. El Terrat de Gestiones també va cobrar l’any passat de la CCMA prop de 950.000 euros per fer deu capítols de Tabús i 240.000 per Revolució 4.0.

Un dels darrers acords econòmics entre Mediapro i la CCMA es va signar el 18 de desembre passat. Es tracta del “servei de seguiment espacial de satèl·lit anys 2021-2022”, segons consta a l’espai de transparència de la CCMA. L’empresa del grup de Roures i Benet que l’ofereix és Servicios Audiovisuales Overon. Aquesta firma va guanyar també el concurs per fer-se càrrec del “Servei integral de producció per la corresponsalia d’Istambul (Turquia)”. El contracte, firmat quatre dies abans, costa a l’erari públic 727.972,32 euros.

Els 100.000 euros que Mediapro ha obtingut de la CCMA a través de la seva empresa dedicada a la producció de pel·lícules corresponen a l’adquisició per part de TV3 dels drets d’antena d’El buen patron, dirigida per Fernando León de Aranoa, amb Javier Bardem de protagonista. La CCMA ha finançat, aquest 2020, una altra pel·lícula d’aquest grup: Rifkins Festival, de Woody Allen. Li ha donat 200.000 euros a Mediaproduccion. També finançarà amb 120.000 euros Competència oficial, en la qual intervenen Penélope Cruz i Antonio Banderas. El contracte, adjudicat a Mediaproduccion, va ser l’últim que el grup va firmar amb la CCMA el 2020. Porta data del 23 de desembre.

Mediaproduccion es la societat del grup que més contractes va signar l’any passat amb la CCMA: 20. El més car és el que es refereix a la realització de 86 capítols del concurs Atrapa’m si pots, que costa 745.319,86 euros. El més polèmic és el que s’acaba de conèixer fa uns dies i és el de la compra per part de TV3 de vuit capítols d’una sèrie documental dedicada al judici als dirigents independentistes celebrat al Tribunal Suprem. Tatxo Benet pretenia vendre-la per 800.000 euros. Finalment, la CCMA l’ha adquirit per 440.000. No se sap ni quin dia ni a quina franja horària s’emetran aquests capítols sobre el judici pel referèndum celebrat ara fa més de tres anys. Entre aquests contractes hi ha la producció audiovisual Univers Fira, que ha costat prop de 300.000 euros, i els tretze capítols de Top or Fail, que n’han costat 85.000. D’aquestes dues produccions no s’han vist els seus resultats a TV3.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.