El govern català reactiva el dispositiu electoral i assegura tenir-ho “tot preparat” si les eleccions són el 14-F

Budó diu que l’executiu “no comparteix” la resolució del TSJC

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha afirmat que el govern català “no comparteix” la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que suspèn cautelarment i de manera provisional el decret que suspenia les eleccions pel 14 de febrer, i ha assegurat que la decisió de “posposar” els comicis responia a un criteri sanitari i epidemiològic que continua “plenament vigent.”

En una compareixença de premsa, Budó ha subratllat que la decisió de “suspendre” les eleccions del 14-F té “una sòlida base jurídica” i ha dit que la defensaran durant les al•legacions que dijous presentarà la Generalitat davant el TSJC. Així mateix, ha reclamat al tribunal la “màxima celeritat” per resoldre tots els recursos presentats.

D’altra banda, la també portaveu de l’executiu català ha informat que s’han reactivat “tots els procediments de manera immediata” per garantir el dret a vot si els comicis s’han de celebrar el 14 de febrer. En una línia similar, el conseller d’Afers Exteriors i Participació, Bernat Solé, ha explicat que el govern ha reactivat “temporalment” i per “responsabilitat” tot el dispositiu electoral a l’espera del que decideixi finalment el TSJC. “Ho tenim tot preparat”, ha recalcat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides