Coscubiela exigeix una rectificació a l”Està passant’ de TV3

L'exdiputat remet un burofax perquè consti, al programa de Toni Soler, que no va formar part del consell d'administració d'Endesa

Coscubiela reclama la rectificació de l''Està passant'
Coscubiela reclama la rectificació de l''Està passant'

Joan Coscubiela, l’exdiputat d’ICV-EUiA i de Catalunya Sí Que Es Pot, ha requerit mitjançant un burofax al programa de TV3 Està passant la rectificació d’un contingut que situava Coscubiela entre els expolítics que han format part de consells d’administració de companyies del sector energètic.

Coscubiela ha difós a Twitter el requeriment afegint que no ha obtingut cap resultat quan ha intentat abans “amistosament” fer que el programa que condueix Toni Soler rectifiqués. “Espero que la direcció de TV3 entengui que no es pot normalitzar la utilització de la televisió pública per emetre falsedats“, hi manifesta l’exdiputat.

En el seu escrit, exigeix que la mateixa persona que va comunicar el missatge que origina la reclamació, Toni Soler, faci constar la rectificació “amb la mateixa rellevància, sense postil·les, ni comentaris que desvirtuen el desmentiment”, amb “una durada igual i amb el fragment original, i en un termini “improrrogable” de tres dies.

Coscubiela, en concret, vol que Soler comuniqui: “Joan Coscubiela mai ha format part del Consell d’administració de cap empresa elèctrica. El fragment del programa del 12 de gener en el que incloíem a Joan Coscubiela en un llistat de persones amb responsabilitats polítiques que han format part del consell d’administració de les elèctriques conté informació falsa. Així ho fem palès a petició de l’interessat que ha exercit el dret de rectificació“.

Així mateix, l’exdiputat vol que la rectificació aparegui en els perfils de xarxes socials on es va compartir la informació. Coscubiela, que va formar part del consell assessor d’Endesa a Catalunya, però no del consell d’administració de la companyia, també exigeix que s’inclogui un avís en els arxius digitals de la cadena que comuniqui visiblement que la peça que motiva la reclamació conté informació falsa.

(Visited 14.948 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Coscubiela exigeix una rectificació a l”Està passant’ de TV3”

 1. Una de les fites, com a representants dels treballadors, ha estat aconseguir representació en la presa de decisions de les empreses.
  Després de molts anys se lluita, finalment, es va a conseguir tenir representació en moltes de les empreses de l’estat, també aquí a Catalunya.
  En concret, parlem per eixemple, d’entitats com les Caixes d’Estalvi. Aquesta representació no va ser donada perque sí, sino després de moltes lluites sindicals, sobre tot dels més representatius.
  Podrieu veure a les actes de les sessions i les aportacions fetes per els representants dels treballadors en els seus Consells.
  Malauradament, hem vist que moltes Caixes i moltes empreses desapareixen, per fusions, anexions, etc. No interesa a la part empresariala que siguin controlats per ningú. De cop, van eliminant la representació dels treballadors. Recordem que al mon laboral son els sindicats la barrera de contenció de les pretensions dels poderosos. Cada cop que hi hagi una fusió, concentració, anexió… i es va cap la monopolització, es perd poder de negociació en la part treballadora, és licit tenir dret a prendre part a les negociacions que afectin el futur de qualseol empresa. Ens hi va la vida.
  Aqui no s’ha utilitzar la frase “divide i vencerás”. Aquí més aviat ha estat eliminar la força dels treballadors i monopolitzar el poder de decisió i intentar que no hi hagi representació del mon laboral.
  Això mateix ha passat amb les empreses de l’IBEX. En aquestes empreses hi han milers de treballadors, i clar, com a representants dels treballadores tenen l’obligació i la necesssitat de que s’acompleixin molts dels acords presos en les negociacions colectives, que d’altre manera no s’acompliría, ja sabem com funcionen els acords: “o estás al agüait o et prenen el pel”.
  Per tant, entenc que, desde la representació que et donen, de forma democràtica, el treballadors, tot el que sigui representant dels treballadors te la obligació de defensar i conquerir drets allà on s’hagin de prendre decisions en les empreses i afectin els treballadors i els seus iinteresos.
  Clar, això no interesa a molta gent dels que remenen les cireres, és un control per part del treballador i aixo no interesa a l’empresari. L’ampresari vol fer la seva sense cap control. Així estem.
  Defenso la postura d’en Joan Coscubiela en aquest afer. NO entenc com en Toni ha pogut llençar aquest “mísil” que pot fer molt de mal a tota la feina que fan els sindicats quan a representació a les empreses i els orgens de govern de les mateixes.
  Vos podria nomenar com per motius d’aquest afer de representació algún representant dels treballadors el van fer fora, precisament per “incompatibilitat amb el càrrec i representació en el Consell”. Va ser denunciat al seu dia, pero clar, va haver de deixar de formar part del Consell per incompatibilitat. Al seu lloc va entrar un representant que sí estava d’acord amb la direcció de l’entitat. Ja pots tenir raó, per molt que denunciis l’injusticia algú fa que no arrivi a temps de resoldre l’injusticia, quan es va aclarir ja havien passat molts anys.
  Força Joan, som molts treballadors que estem amb tu.

  Respon

Feu un comentari