Illa obre la porta a ampliar l’horari del toc de queda a les 20 h

Retreu la "unilateralitat" de Castella i Lleó, però diu que s'abordarà la demanda en el proper Consell Interterritorial

Salvador Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reiterat aquest dilluns que està disposat a modificar el decret de l’estat d’alarma perquè les comunitats que ho desitgin puguin imposar un toc de queda abans de les 22 h. Illa creu que les mesures contingudes en el decret són “suficients” per doblegar la tercera onada, però davant la pressió creixent de les comunitats, que donen suport a restringir la mobilitat a partir de les 20 h, com ha fet unilateralment Castella i Lleó, s’ha mostrat obert a “escoltar” les reclamacions territorials i a “millorar les eines”.

Així, en declaracions a la Sexta, Illa ha admès que en el pròxim Consell Interterritorial de Salut “parlarem de l’evolució de la pandèmia, del pla de vacunació i farem una reflexió sobre totes aquestes mesures que demanen les CCAA”.

D’altra banda, i després d’haver presentat recurs, Illa ha insistit que “fins que no es pronunciï el Suprem el que hagi decretat el govern de Castella i Lleó s’ha de respectar” i la regió ha optat per reclamar als ciutadans que vagin a casa a les 20 h, però només a títol informatiu.

Illa ha insistit que les mesures aprovades fins a la data hauria de ser suficient per doblegar la tercera onada. “No es tracta de moltes més mesures sinó de donar compliment efectiu a les que s’han pres”, ha resumit el titular de Sanitat. A més, el dirigent ha rebutjat qualsevol mena d’enfrontament amb les CCAA al·legant que “el meu adversari és el virus, no Castella i Lleó ni la Comunitat de Madrid” i ha recordat que fins ara ha recolzat totes les mesures que han adoptat les CCAA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides