L’ajornament electoral posa en perill la candidatura de Borràs

La candidata de JxCat podria ser inhabilitada abans del maig i això podria convertir Canadell en presidenciable

Laura Borràs

La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, no pot amagar el seu disgust davant l’ajornament electoral decretat pel Govern, del 14 de febrer al 30 de maig. Ella sempre ha defensat l’oportunitat de celebrar els comicis en la primera data reservada. Sobre Borràs penja una possible inhabilitació, ja que el Tribunal Suprem l’investiga per suposada prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i malversació per fraccionar contractes. Així, la candidata real de Junts –Carles Puigdemont ocupa el primer lloc de la llista de manera simbòlica-, veu perillar la seva candidatura.

En cas que fos inhabilitada abans de maig, el següent a la llista és el controvertit Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que gràcies al procés de primàries de Junts va assolir el tercer lloc de la llista de Puigdemont, en detriment de destacats polítics, com ara la portaveu del partit, Elsa Artadi.

Diferents dirigents del partit s’han mostrat obertament favorables a la celebració electoral el 14 de febrer. Entre ells, Borràs, que va recordar que països com Portugal, “amb un confinament més sever que a Catalunya”, celebrarà comicis.

Tot plegat ha generat malestar en el partit, dividit entre els que defensen el 14-F com a millor data, i els que secunden l’ajornament al 30-M, com és el cas de la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó. Els defensors de la primera idea acusen Budó d’haver estat massa tova amb Esquerra Republicana i haver-se doblegat a les seves exigències.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “L’ajornament electoral posa en perill la candidatura de Borràs”

  1. Allò que deia Iceta.. de que no es pot canviar candidats.. ho veig molt antidemocràtic,.. clar que poden canviar candidats o programes electorals abans comenci la campanya del 30maig. Seria antidemocràtic,. . Si un partit veu millor altre candidat doncs ok que ho faci, tot pel bé de la ciutadania

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides