L’operació Illa es va portar amb màxima discreció

L’encara ministre de Sanitat, Salvador Illa, deixarà el càrrec per ser el candidat del PSC a la presidència de la Generalitat el 14-F. La decisió va ser anunciada per sorpresa, i va caure com una bomba enmig del tauler polític, provocant reaccions i crítiques entre els seus rivals. Això, però, era d’esperar. I de fet, el seu equip ja comptava que passés, i esperaven per explicar amb ànsia que això els situava al centre de les eleccions per ser, diuen, el candidat més temut.

El que no s’esperaven tant, segurament, era que Salvador Illa rebés crítiques i clatellots des de les seves pròpies files. L’encara ministre és també el secretari d’Organització del PSC, i això ha fet que hagi forjat fortes i notables aliances amb dirigents i segones files del partit. Però el seu retorn per a rellevar Miquel Iceta com a candidat, per sorpresa, anunciat als mitjans abans que als òrgans del partit i gestionat formalment en només una tarda, ha empipat gran part d’aquests dirigents. I és que sembla que només una desena de persones a la cúpula del PSC sabien que l’operació estava en marxa, cosa que ha provocat que moltes cares visibles del partit hagin estat defensant Iceta i rebutjant públicament la idea que Illa fos un candidat millor. “Ens han deixat amb el cul a l’aire”, diu un membre de l’executiva del PSC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.