Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el proper 30-M

El Govern ja ha aprovat el decret per ajornar les eleccions, tal com s'ha acordat a la taula de partits

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó, a la reunió del Consell Executiu que ha de formalitzar el decret d'ajornament de les eleccions. 15 de gener del 2021. (Horitzontal)

El Govern de la Generalitat ha decidit oficialment ajornar les eleccions al Parlament de Catalunya fins al 30 de maig. Pere Aragonès ha signat el decret per suspendre la convocatòria del 14-F després d’arribar a un acord amb els partits, excepte el PSC i el PDeCAT.

El text del decret justifica el canvi basant-se en els informes de Salut, que situen el pic de la tercera onada del coronavirus en les properes setmanes; i caldrà veure si es concreta què passa amb les candidatures que s’han presentat fins ara i les sol·licituds de vot per correu.

El mateix Aragonès, que ha comparegut després amb la consellera de Presidència, Meritxell Budó, ho justificava: “Traslladem les eleccions al 30 de maig perquè el context electoral no coincideixi amb les setmanes més difícils de la tercera onada de la pandèmia”.

Per la seva banda, la portaveu Budó ha explicat que la Comissió Jurídica Assessora ha avalat l’opció de “suspendre la convocatòria del 14-F i reprendre-la quan les condicions sanitàries i les mesures adoptades ho permetin”.

En un primer moment, el vicepresident i els quatre consellers que hi havia a la trobada de la taula de partits s’han limitat a proposar un termini de dos mesos, de maig a juny, per ajornar les eleccions. Però davant de la insistència dels portaveus dels grups, al final Pere Aragonès ha anunciat el dia exacte. La majoria de partits ho veien bé, però els socialistes han proposat fer-les al març, i els demòcrates, a l’abril.

(Visited 119 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari