L’alcalde de Riudoms es vacuna contra la covid amb la dosi sobrant d’un geriàtric

Pedret (JxCat) afirma que, si no, llençaven la vacuna, i Salut troba correcte aprofitar-les, però analitzarà els fets

Sergi Pedret
Sergi Pedret

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret (JxCat), i un regidor del mateix partit en aquesta localitat s’han vacunat contra la covid-19 gràcies a dosis destinades a usuaris de la residència geriàtrica L’Onada. Segons ha explicat el mateix Pedret, li van administrar la vacuna per “aprofitar” dosis que no s’havien pogut usar i que, en cas contrari, les haurien hagut de llençar.

L’alcalde ha afegit que va rebre la trucada telefònica de la persona que coordina la vacunació en aquesta residència, gràcies a la qual, segons la seva versió dels fets, va saber que algunes vacunes sobrants s’haurien de llençar, i que li van demanar que ell i una altra persona les rebessin.

En canvi, segons publica La Vanguardia citant fonts del Departament de Salut, la trucada va efectuar-la la residència i no la coordinadora de les vacunes. A més, aquestes fonts indiquen que la conselleria que encapçala Alba Vergés troba correcte aprofitar les dosis, però estudiarà què ha succeït en aquest cas.

La residència, per la seva part, ha explicat a TarragonaDigital que va oferir les dosis sobrants a l’Àrea Bàsica de Salut de Riudoms, on no les van acceptar, i que aleshores van trucar a l’Ajuntament, ja que, segons assegura, els vials caduquen en quinze minuts. Així mateix, el geriàtric rebutja tota lectura política dels fets.

Paral·lelament, el Departament de Salut ha informat que tres professionals sanitaris han estat expedientats i apartats dels seus llocs per administrar la vacuna contra la covid-19 a familiars seus que no destinataris de les primeres dosis, aprofitant que n’administraven en una residència de persones amb discapacitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides