El govern central fa costat al PSC en la defensa del 14-F

El ministre Campo diu que moure el calendari electoral és "una mesura que és greu per a la democràcia"

Juan Carlos Campo a RNE

El govern central, en boca del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha alertat de la gravetat que comporta per “la democràcia” el fet que el govern de la Generalitat acabi modificant la data de les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 14 de febrer. Campo, en una entrevista a RTVE ha defensat que “la resposta que es doni ha de ser absolutament proporcionada a la situació, perquè sens dubte el que estem parlant és d’això: creguin-me, de democràcia, d’estat de dret i de drets fonamentals”.

El ministre Campo ha demanat “cura” a l’executiu català “amb el que estem jugant perquè és una cosa molt delicada, que és la vertebració de la democràcia”, afegint que “estem parlant de la necessitat que hi hagi governs, que hi hagi governs operatius”. Campo ha defensat que hi ha exemples de com es poden fer eleccions en mig de la pandèmia, i ha recordat les darreres que s’han fet a Galícia i el País Basc.

Amb aquestes declaracions del titular de Justícia, el govern de Pedro Sánchez fa costat al posicionament del PSC de mantenir la data del 14-F pels comicis a la cambra catalana. En aquest sentit, Campo ha afirmat que “no és el mateix votar el 14 que un altre dia. Si no hi ha més remei, podria fer-se com hem vist en aquells exemples que he posat, però sens dubte és una cosa, molt, molt, molt delicada”. Campo ha reblat que en una situació extrema, es podria impugnar l’ajornament electoral: “Mecanismes? El dret sempre té mecanismes d’impugnació”.

Juan Carlos Campo ha defensat el seu posicionament afirmant que “és una crida que ha de fer el ministre de Justícia a la responsabilitat”, per avaluar correctament “una mesura que és greu per a la democràcia, com és la suspensió d’uns comicis”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides