Quin seria l’objectiu de Josep Sánchez Llibre?

Josep Sánchez Llibre
Josep Sánchez Llibre

En ambients empresarials corre aquests dies la brama que a Josep Sánchez Llibre, actual president de Foment del Treball, li agradaria tornar a l’arena política, però en aquest cas a la política municipal i, concretament, ser l’alcalde de Barcelona.

Sobta en diversos grups empresarials la batalla oberta per Sánchez Llibre contra l’alcaldessa Ada Colau, qui està sent la diana de les crítiques de Foment. Així mateix, sorprèn que Foment obviï les crítiques tant al Govern de la Generalitat com al Govern espanyol, quan legislativament són els executius que més poden influir en les relacions laborals i en decisions econòmiques que afecten  l’empresariat.

Encara que la decisió política de tancar carrers als cotxes està rebent crítiques de diferents actors, sobretot per la improvisació, ha estat Foment del Treball l’entitat que ha dirigit les crítiques més contundents.

Ara, l’Ajuntament de Barcelona estaria disposat a retocar algunes de les decisions, com la peatonalització de la Via Laietana, que no ha tingut l’èxit que s’esperava des de la regidoria que comanda Janet Sanz, i que ha rebut crítiques de tots els sectors afectats, des de comerciants a veïns. Foment del Treball té la seva seu a la Via Laietana.

Sánchez Llibre, amb una dilatada carrera política, primer a la UCD d’Adolfo Suárez i després a la UDC de Josep Antoni Duran i Lleida, mantindria l’esperança de lluitar per l’alcaldia, segons expliquen aquestes fonts que coneixen el món empresarial barceloní.

Fins i tot, aquests mateixos se sorprenen per l’actitud tan virulenta de Sánchez Llibre cap a Colau i recorden que el pinyol de l’equip de Sánchez Llibre a Foment del Treball està format per antics companys seus de les aventures d’Unió, com el seu cap de gabinet, Jordi Casas, el qual ha estat diputat, senador i delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, entre altres càrrecs polítics, per més que sempre actuava com el representant del gran empresariat català, integrat a Foment del Treball.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides