El PSC, únic defensor acèrrim del 14-F a la Diputació Permanent

ERC diu que els socialistes rebutgen l'ajornament de la votació per "pur electoralisme"

Eva Granados
Eva Granados

El PSC és l’únic partit amb representació al Parlament de Catalunya que ara per ara defensa obertament que les eleccions se celebrin el 14 de febrer, com estava previst, per bé que Catalunya en Comú-Podem ha esgrimit el parer dels sindicats i la patronal, també favorable a mantenir la votació el dia previst.

A la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya d’aquest dimecres s’ha posat de manifest que els socialistes són els més favorables a no endarrerir la contesa electoral. Han argumentat que diversos països europeus han celebrat eleccions durant la pandèmia i han esgrimit dades oficials que situen el pròxim pic epidemiològic just abans de l’inici de la campanya, a més del parer favorable al 14-F expressat pel responsable de processos electorals de la Generalitat, el director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña López.

Per la seva part, el PP i Cs s’han decantat públicament per l’ajornament, el mateix que la CUP, mentre que ERC i JxCat, que com a partits del govern tenen la darrera paraula, s’inclinen cada cop més en aquest sentit. De fet, segons l’ACN, el govern català proposarà l’ajornament electoral aquest divendres si els partits no assoleixen un consens alternatiu.

El portaveu parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha acusat el PSC de voler mantenir la data electoral del 14-F per “pur electoralisme” i ha manifestat que els partits han d’assolir un consens sobre la cita electoral en comptes de “fer demagògia o desgastar”.

La socialista Eva Granados, referint-se a les intervencions d’altres grups crítiques amb el seu partit, ha indicat que deixen “clar” que “el candidat a president [Salvador] Illa és el candidat a batre“, però ha rebutjat mantenir “discussions partidistes” al respecte.

(Visited 132 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari