El PSC demana explicacions al govern català sobre la compra dels vuit documentals de Mediapro

Tant el vicepresident Aragonès com la consellera Budó defugen la qüestió i no desmenteixen que la CCMA comprés els documentals per 400.000 euros

Eva Granados
Eva Granados

La portaveu socialista al Parlament de Catalunya, Eva Granados, ha demanat aquest dimecres al govern català que desmenteixi la informació publicada fa uns dies per EL TRIANGLE que indicava que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) havia comprat a Mediapro vuit documentals sobre el procés per un cost total de 400.000 euros. Tanmateix, tant el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, com la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, han evitat respondre aquesta qüestió en la rèplica que han fet als grups parlamentaris en el marc de la seva compareixença a la Diputació Permanent del Parlament per informar de les mesures adoptades per frenar l’expansió del coronavirus.

La diputada del PSC ha recordat al govern català, en la seva primera intervenció, que “a la primera onada ja van dedicar recursos a TV3” i els ha preguntat que si “els fons que arriben, els dediquen a aquest tipus de qüestions”. En la segona rèplica, Granados ha lamentat que cap dels dos consellers hagi dir res sobre el tema.

Cal recordar que el director de TV3, Vicent Sanchis, va dir que no podia adquirir els 8 documentals perquè no tenia diners per fer-ho i, finalment, ha acabat comprant-los per 400.000 euros, la meitat del que demanava Mediapro. De moment, no se sap quan s’emetran els vuit capítols i sembla difícil que ocupin durant dos mesos seguits la graella de programes especialitzats en l’emissió de documentals, com Sense Ficció o 30 minuts.

L’existència dels documentals i la voluntat de vendre’ls a TV3 per 800.000 euros es va conèixer en difondre’s una conversa telefònica entre Tatxo Benet, directiu de Mediapro, i David Madí. Madí, que va ser la mà dreta d’Artur Mas a la Presidència de la Generalitat i ara presideix Aigües de Catalunya, està sent investigat arran de l’operació Volov, sobre blanqueig de capitals i finançament públic il·legal de les despeses ocasionades a l’estranger per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres polítics vinculats al procés independentista. El jutge va demanar que es punxés el telèfon de Madí i la conversa entre ell i Benet va saltar als mitjans de comunicació.

En la conversa, Benet li va dir a Madí que havia parlat amb la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audovisuals (CCMA), Núria Llorach, i amb el director de TV3, i que va parlar amb Llorach “per vorejar Sanchis, perquè jo sabia que era ell el que estava posant problemes”. “El problema és que no tinc diners, no tinc pressupost”, li va dir Sanchis. Segons el directiu de Mediapro, Sanchis li va suggerir que anés a parlar amb el vicepresident i conseller d’Economia i Finances, Pere Aragonès.

Amb qui va parlar Benet va ser amb el secretari general del departament d’Economia i Finances, Albert Castellanos. El va atendre molt bé, segons va comentar a Madí en la conversa telefònica interceptada, i es va mostrar disposat a trobar una solució per aconseguir els 800.000 euros que pretenia aconseguir Mediapro amb aquesta operació. D’algun lloc han sortit 400.000 euros perquè la CCMA compri els vuit documentals. Cada un costarà, doncs, a la CCMA 50.000 euros, una quantitat molt superior a la majoria dels que compra TV3 per emetre als seus programes especialitzats en documentals.

D’altra banda, PP i Ciutadans van carregar també contra el govern català després que El TRIANGLE fes pública la informació. El diputat de Ciutadans, Martín Barra, va recordar en una piulada que “el Sr Sanchis deia que no podia pagar-los i Mediapro va buscar un tripijoc polític”, i es preguntava si els diners que havien “trobat” provenien de cultura o de finalitats socials. “El procés ens roba”, va afegir.

Per part del PP, el diputat Santi Rodríguez va escriure a Twitter: “Recordeu la conversa entre Madí i Mediapro sobre la venta de 8 documentals sobre el procés a TV3 i que Sanchis va desmentir? Doncs ja han comprat els documentals pel mòdic preu de 400.000 euros!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El PSC demana explicacions al govern català sobre la compra dels vuit documentals de Mediapro”

Deixa un comentari

Notícies més llegides