Ciutadans rep la benedicció dels seus fundadors abans del 14-F

Un comunicat n'explicita el suport després de les desavinences durant la darrera etapa d'Albert Rivera

Anna Grau i Francesc de Carreras
Anna Grau i Francesc de Carreras

La majoria dels promotors inicials de Ciutadans han signat un comunicat per demanar el vot dels constitucionalistes per aquest partit a les eleccions al Parlament de Catalunya que, si no s’ajornen, se celebraran el pròxim 14 de febrer.

El text, que apareix quinze anys i mig després que el manifest que va originar el partit, afirma que Ciutadans, “amb encerts i errades en la seva trajectòria, segueix defensant els mateixos valors de llibertat i igualtat”, i que és “el partit que s’ha oposat amb més fermesa, sense cessions ni renúncies, als que pretenen posar fi al nostre sistema constitucional”.

Els pares fundadors de la formació taronja afegeixen que Cs és “una opció política útil per garantir el compliment de la Constitució en l’àmbit de Catalunya i articular grans pactes a Espanya entre aquells partits que no se situen en els extrems”, on ubiquen “el populisme social” i el nacionalisme.

A més de Francesc de Carreras, que ha elaborat del comunicat, hi consten com a signants Félix de Azúa, Albert Boadella, Arcadi Espada, Teresa Giménez Barbat, Ana Nuño, Xavier Pericay, Ponç Puigdevall, Sevi Rodríguez Mora i Ferran Toutain. Destaquen les absències de promotors que van morir, com Ivan Tubau, i de Félix Ovejero.

El text, que ha estat celebrat pel candidat de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, així com per la flamant número dos de la llista, Anna Grau, apareix després de les turbulències de la darrera etapa d’Albert Rivera al capdavant del partit, el qual va ser criticat pel mateix De Carreras, que va considerar que havia evolucionat cap al nacionalisme espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Ciutadans rep la benedicció dels seus fundadors abans del 14-F”

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides