SEAT planteja tancaments col·lectius que poden afectar 11.800 treballadors

La manca de semiconductors pels cotxes amenaça les plantes de Martorell i de la Zona Franca

Treballadors de la cadena de muntatge de SEAT
Treballadors de la cadena de muntatge de SEAT

SEAT s’ha plantejat tancaments col·lectius de les seves plantes que podrien acabar afectant fins a 11.800 treballadors. L’automobilística argumenta la manca de subministraments de semiconductors (xips), un problema cada vegada més complicat a escala mundial arran de l’alta demanda d’aquests components en productes electrònics com poden ser els telèfons mòbils, els ordinadors o les tablets.

De moments, SEAT ja ha posat sobre la taula un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per les plantes de Martorell i la Zona Franca que podria començar el pròxim 30 de gener i tenir una durada de sis mesos. Aquest ERTO afectarà 400 treballadors de la planta de Martorell i 150 de la Zona Franca.

Empresa i sindicats ja estan negociant com s’aplicarà aquestes mesures econòmiques. Es dona la circumstància que la manca de semiconductors en l’àmbit global ha provocat que l’empresa japonesa Honda hagi anunciat una reducció de la producció dels seus vehicles aquest mes de gener.

També l’empresa alemanya Volkswagen ha anunciat que retallarà la seva producció a la Xina, els Estats Units i a Europa per la manca de xips. Els experts apunten que la manca d’aquests components provocarà un augment dels seus preus, el que portarà a una possible reducció de la producció de cotxes i un augment dels seus preus al llarg d’aquest any.

(Visited 164 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari