Polèmica a Twitter perquè el marit de Toni Cruanyes és candidat d’ERC pel 14-F

Des de sectors independentistes intransigents es considera que la seva neutralitat està en dubte i demanen que se l’aparti de la presentació del 'TN Vespre' durant la campanya

Capçalera del perfil de Twitter de Toni Cruanyes

La guerra entre els sectors independentistes més intransigents en bona part vinculats a JxCat i ERC cara a les properes eleccions al Parlament té una víctima colateral aquests dies a TV3. Es tracta del presentador del Telenotícies Vespre, Toni Cruanyes, a qui usuaris de Twitter retreuen que continuï al seu lloc de treball després que el seu marit, Eugeni Villalbí, hagi estat designat el candidat número 21 de la llista d’ERC per Barcelona en les eleccions previstes pel 14 de febrer. En el moment de l’aprovació de la candidatura d’ERC ja van aparèixer crítiques a Cruanyes en aquest sentit. Ara s’han revifat després que persones properes a l’expresident Carles Puigdemont s’hagin queixat de la informació de TV3 sobre la decisió de la Fiscalia belga de no recórrer la decisió del jutjat d’aquell país que s’ha negat a extradir l’exconseller de Cultura, Lluís Puig.

El passat divendres dia 8, Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de Puigdemont a Barcelona, va publicar un tuit on deia: “Els titulars del TN de TV3: La nevada a Madrid, M30 tallada, Trump als Estats Units, la Covid a Londres, devolucions de Nadal… Ni rastre de la decisió de la fiscalia belga. Quin és el criteri?”. L’usuari CatLliure, que diu que “lluita per la independència” i que “només serem lliures quan perdem la por” comentava la queixa d’Alay així: “Hola Toni Cruanyes, que el teu marit estigui a les llistes d’ERC té alguna cosa a veure amb la FASTIGOSA MANIPULACIÓ a favor d’ERC que feu a TV3?”. Un altre usuari, @AdelaPrez20, que afirma que s’ha d’anar a mort amb Laura Borràs i Carles Puigdemont i contra la guerra bruta anunciada per Gabriel Rufián, va escriure: “TV3 també són ‘patriotas’… i més Toni Cruanyes, que té al seu marit a les llistes d’ERC…com no ha de ser ‘patriota’”. I en un altre tuit considerava “Toni Cruanyes i Toni Soler, els botiflers més grans de la història de TV3, la d’ERC”.

Un usuari que es defineix com “liberal, català i independentista, del Barça, emprenedor, Barcelona al cor, seny i rauxa” ha opinat que “que el número 21 de la llista d’ERC sigui el marit de Toni Cruanyes crea un conflicte d’interessos que posa en dubte la necessària neutralitat i criteri periodístic dels TN de TV3”. JMV1714 ha escrit: “el nepotisme permès a TV3??? El TN Vespre no ha parlat mai bé ni ha tractat al MHP Puigdemont amb rigor. Pot ser que sigui perquè aquest senyor sigui el marit d’en Toni Cruanyes???”. @DDomene, que il·lustra el seu perfil amb el símbol d’una estelada i una fotografia de Pere Aragonès cap per avall, ho té clar: “La imparcialitat del TNV de la Televisió Ñorda de Catalunya TvE3 absolutament en quarantena. Toni Cruanyes no pot ser imparcial quan informa sobre política catalana si el seu marit és el número 21 de la llista d’ERC pel 14F. És com un jutge quan està contaminat… que el canviïn!”.

Altres usuaris han sortit en defensa de la professionalitat del presentador del TN Vespre. “No estic d’acord. Toni Cruanyes és un excel·lent comunicador”, va escriure @batlle59, que posa dos llaços grocs al costat de la seva etiqueta de Twitter. Lunia17, que es presenta amb una estrofa d’una cançó de Lluís Llach, no està d’acord amb les crítiques al presentador. “Tothom té dret a escollir. Llavors per cap vincle familiar no podries escollir el teu futur! Hi ha famílies que dins hi ha diversos colors. A més, a TV3 no li calen marits ni cosins. Ella sola ja fa prou mal!”. Montse Font, amb el cartell de ‘llibertat presos polítics’ presidint el seu perfil de Twitter, confia en el periodista: “jo crec que en Toni Cruanyes és un bon professional i serà imparcial”.

Ni Toni Cruanyes ni Eugeni Villalbí han intervingut en cap moment en aquesta polèmica a Twitter. El periodista té 103.000 seguidors en aquesta xarxa. El seu marit, que a part de candidat d’ERC a les properes eleccions és el cap de gabinet de la secretaria general del partit, 2.745.

(Visited 22.876 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Polèmica a Twitter perquè el marit de Toni Cruanyes és candidat d’ERC pel 14-F”

  1. Dons jo crec que una cosa no treu l’altra. El Sr. Toni Cruanyes, per mi, és molt bon comunicador i professional. Estem acostumats a aquest país a buscar continuamente tres peus al gat, i així ens va.
    Porca misèria.

    Respon

Feu un comentari