L’epidemiòloga Campins no troba “responsable” mantenir el 14-F

La cap de Medicina Preventiva de la Vall d'Hebron entén que les eleccions "poden ser un problema de salut pública"

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, creu que no seria “responsable” mantenir la data del 14-F per celebrar les eleccions a Catalunya. Així ho ha assegurat a TV3, on ha pronosticat que la situació epidemiològica serà “pitjor que l’actual”.

Campins també ha avisat del perill que “un volum altíssim” de persones vagin a votar “presencialment”. “Implica unes interaccions que poden representar un problema de salut pública”, ha assenyalat.

A més, ha alertat dels problemes amb què es trobaran les persones infectades i els seus contactes estrets. “Si el vot per correu acaba deu dies abans, hi haurà persones que no podran votar” ha recordat.

En aquest sentit, Campins ha defensat que el dret a vot és “universal” i que, ara per ara, no veu “factible” que es puguin celebrar uns comicis al febrer, garantint aquest dret.

També ha deixat la porta oberta a un confinament “total”. “Si els hospitals s’omplen, no hi haurà més remei”, ha lamentat. Campins ha subratllat que en aquesta tercera onada, estan partint de xifres de 350 ingressats. “D’aquí a dues setmanes, l’increment podria ser d’unes 700 persones a l’UCI”, ha dit, afegint que s’hauran de posposar cirurgies programades, així com trasplantaments.

Campins ha demanat, doncs, a la ciutadania que no es relaxi amb l’arribada de la campanya de vacunació. “No tindrem immunitat de grup fins que no tinguem un 70% de persones vacunades. Això serà cap a l’octubre o novembre” ha explicat.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari