La CCMA acaba comprant per 400.000 euros els 8 documentals de Mediapro sobre el procés

Tatxo Benet pretenia vendre’ls a TV3 per 800.000 euros i que els emetés abans de les properes eleccions al Parlament però, de moment, no tenen dates d’emissió previstes

Imatge del documental '1-O' de Mediapro emès per TV3

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acabat comprant els vuit documentals sobre el procés que Mediapro volia vendre-li per 800.000 euros. El director de TV3, Vicent Sanchis, va dir que no podia adquirir-los perquè no tenia diners per fer-ho i, finalment, ha acabat comprant-los per la meitat del que demanava Mediapro: 400.000 euros. De moment, no se sap quan s’emetran els vuit capítols i sembla difícil que ocupin durant dos mesos seguits la graella de programes especialitzats en l’emissió de documentals, com Sense Ficció o 30 minuts.

L’existència d’aquests documentals i la voluntat de vendre’ls a TV3 per 800.000 euros es va conèixer en difondre’s una conversa telefònica entre Tatxo Benet, directiu de Mediapro, i David Madí. Madí, que va ser la mà dreta d’Artur Mas a la Presidència de la Generalitat i ara presideix Aigües de Catalunya, està sent investigat arran de l’operació Volov, sobre blanqueig de capitals i finançament públic il·legal de les despeses ocasionades a l’estranger per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i altres polítics vinculats al procés independentista. El jutge va demanar que es punxés el telèfon de Madí i la conversa entre ell i Benet va saltar als mitjans de comunicació.

En la conversa, Benet li va dir a Madí que havia parlat amb la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audovisuals (CCMA), Núria Llorach, i amb el director de TV3, i que va parlar amb Llorach “per vorejar Sanchis, perquè jo sabia que era ell el que estava posant problemes”. “El problema és que no tinc diners, no tinc pressupost”, li va dir Sanchis. Segons el directiu de Mediapro, Sanchis li va suggerir que anés a parlar amb el vicepresident i conseller d’Economia i Finances, Pere Aragonès.

Amb qui va parlar Benet va ser amb el secretari general del departament d’Economia i Finances, Albert Castellanos. El va atendre molt bé, segons va comentar a Madí en la conversa telefònica interceptada, i es va mostrar disposat a trobar una solució per aconseguir els 800.000 euros que pretenia aconseguir Mediapro amb aquesta operació. D’algun lloc han sortit 400.000 euros perquè la CCMA compri els vuit documentals. Cada un costarà, doncs, a la CCMA 50.000 euros, una quantitat molt superior a la majoria dels que compra TV3 per emetre als seus programes especialitzats en documentals.

Mediapro ja va cobrar 140.000 euros per tres documentals dedicats al procés emesos a TV3 entre el gener i el desembre de 2018: 1-0, 20-S i Causa especial 20907/2017.

(Visited 1.555 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari