Creix la pressió assistencial i els nous positius no paren a Catalunya

La conselleria de Salut registra 158 nous ingressats i prop de 4.000 contagiats més les últimes 24 hores

Sembla que les trobades nadalenques ja es comencen a notar en les xifres epidemiològiques de Catalunya. El coronavirus augmenta sense fre i gairebé tots els indicadors tornen a pujar. Segons les dades de la conselleria de Salut d’aquest dissabte, el risc de rebrot ja arriba als 640 punts (25 més que ahir) i la pressió assistencial i els nous positius van a l’alça.

Salut registre prop de 4.000 nous contagis en les darreres 24 hores. Les dades del departament eleven a 3.930 els nous positius d’aquest dissabte, el primer cap de setmana després que hagin entrat en vigor les noves restriccions del pla de xoc del Govern per frenar la tercera onada.

La pressió als hospitals també segueix creixent: 158 ingressos nous que eleven el total d’ingressats a 2.356. Els pacients greus també s’incrementen respecte al balanç de fa 24 hores: 459 llits d’UCI (30 més que ahir) per covid.
Salut també notifica 60 víctimes mortals més. En els darrers 10 mesos han mort 17.545 persones pel coronavirus a Catalunya. La velocitat de propagació, l’Rt, es manté estable i baixa lleugerament a 1,44.

Pel que fa als vacunats, el Departament de Salut va notifica 22.229 vacunes administrades el divendres. Actualment hi ha 53.343 persones que han rebut la primera dosi de Pfizer.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Creix la pressió assistencial i els nous positius no paren a Catalunya”

  1. M’agradaria saber si quan vostès (i la resta de medis), parlen de “contagiats”, es refereixen a gent que ha donat “positiu” als tests, malgrat no tinguin cap símptoma o es refereixen a persones amb símptomes (lleus, menys greus, greus i molt greus), amb test “positiu”.
    Gràcies.

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides