Salvador Illa, el preferit per presidir la Generalitat

Un sondeig diu que un de cada quatre enquestat el vol de president català

Un sondeig del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) diu que el ministre de Sanitat i candidat del PSC a les pròximes eleccions autonòmiques catalanes del 14 de febrer, Salvador Illa, és l’aspirant preferit per presidir la Generalitat per a un de cada quatre dels enquestats.

Així, Salvador Illa és el preferit com a pròxim president català pel 24,4% dels enquestats. El segueix amb un 14,4% la candidata de JxCat, Laura Borràs, el que significa que la candidata de Carles Puigdemont queda 10 punts per darrere del candidat socialista, segons les dades del sondeig encarregat per El Periódico. El candidat d’ERC, Pere Aragonès, se situa a prop de Borràs amb un 13,6%.

Illa ha millorat en 8,5 punts els resultats que havia obtingut en el darrer sondeig d’ara fa un mes el primer secretari del PSC i fins ara considerat el candidat natural dels socialistes pel 14-F, Miquel Iceta. Aquest darrer estudi de GESOP s’ha fet a partir de 801 entrevistes entre el 4 i el 7 de gener.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, el sondeig situa en primer lloc al socialista Salvador Illa i al republicà Pere Aragonès, empatats amb una nota de 5,1. La candidata de JxCat i la de la CUP, Dolors Sabater, també empaten amb un 5. Es dona la circumstància que l’expresident de la Generalitat fugit de la justícia espanyola, Carles Puigdemont, obté un suspens amb una nota de 4,3.

(Visited 2.398 times, 1 visits today)

avui destaquem

3 comentaris a “Salvador Illa, el preferit per presidir la Generalitat”

  1. I qui contarà els vots?? Ja fa mal pensar.. per això lo seu seria posar totes les actes de les meses electorals en una web. Els hi estan fotent la punyeta a JxC, que crec seria el més votat realment

    Respon
  2. Després de com ha gestionat la pandèmia serà el més votat aquí Catalunya? Per flipar, amb lo content que està tothom…. No serà que els partits entre ells ja han pactat els resultats??

    Respon

Feu un comentari