Illa admet que l’evolució de la pandèmia va “a pitjor” i avisa que venen “setmanes dures”

El ministre de Sanitat demana reduir la mobilitat "al màxim" i disminuir els contactes socials

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha reconegut que l’evolució de la pandèmia va “a pitjor” i ha alertat que venen unes “setmanes dures” d’increment de casos. Per aquest motiu, ha demanat reduir la mobilitat “al màxim” i disminuir els contactes socials.

El titular de Sanitat ha assenyalat, en una roda de premsa, que la tensió a les UCI és del 24% i que la positivitat ha augmentat el 13,48%, però ha assegurat que si la població redueix la interacció social i els desplaçaments, “en un horitzó de temps, tornarem a estabilitzar” els casos.

També ha mostrat la seva preocupació pels indicadors la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, que ha remarcat l’evolució ascendent de les dades: “Ens situa en un risc alt, al superar els 250 casos per cada 100.000 habitants en moltes autonomies, arribant a algunes als 400”.

Darias ha destacat que cal assolir “la immunització col·lectiva” i la “resistència comunitària”. En aquest sentit, ha dit que la “tasca més important” actualment és “vacunar, vacunar i vacunar”. Tot i admetre que és un procés complex i que requereix el seu temps, ha afirmat que “el nostre sistema públic de salut està molt ben preparat”.

Respecte el pla de vacunació, Illa ha volgut agrair l’esforç de totes les comunitats autònomes.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides