JxCat rebutja una moció d’ERC contra Marín a la Diputació

El partit de Puigdemont considera la proposta republicana de ridícula i electoralista

Núria Marín
Núria Marín

El PSC i JxCat han tombat en el ple de la Diputació de Barcelona d’aquest dijous una moció d’ERC contra la presidenta de l’ens i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, la socialista Núria Marín, en la qual es feia referència a la corrupció, que els republicans han vinculat al cas del consell esportiu de l’Hospitalet. La moció republicana ha comptat amb els vots a favor de Ciutadans i Tot per Terrassa, mentre que el PP i els comuns s’han abstingut.

La portaveu del PSC, Pilar Díaz, ha defensat el seu rebut a la moció d’ERC, afirmant que “els ciutadans no esperen focs d’artificis o que entrem en curses per presumir de netedat i honestedat”, afegint que “la desafecció es deu a possibles casos de corrupció per també a propostes unilaterals com aquesta”. Díaz ha assegurat que el cas del consell esportiu no té cap vinculació amb la Diputació, i s’ha compromès a revisar els codis de l’ens provincial.

Des de JxCat, el portaveu de la formació a la Diputació, Neus Munté, ha defensat que el seu grup ha demanat transparència sobre el cas, però ha denunciat l’actitud d’ERC en presentar la moció contra Marín afirmant que “alguns els costa renunciar a la instrumentalització i l’electoralisme”. Munté ha reblat que “som els primers a rebutjar la corrupció, però també l’oportunisme”, afegint que els republicans han fet el ridícul presentant una moció sabent que no comptaria amb suficients suports.

En aquest sentit, el portaveu d’ERC a la Diputació, Dionís Guiteras, ha respost que “aquells que fan el ridícul són vostès, tapant-se les vergonyes els uns als altres”. Guiteras ha dit que ERC no vol fer un judici paral·lel al que ja està oberta judicialment, però defensen que la “simple sospita fa necessari que es faci un pas al costat”, i que Marín deixi la presidència fins que s’acabi el procés judicial.

(Visited 100 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari