El Govern descarta el confinament total de Catalunya a curt termini

Vergés, Sàmper i Argimon allunyen momentàniament l'horitzó d'un tancament com el del març

Tres membres de la Generalitat han descartat aquest dijous que hi hagi la possibilitat d’anar al confinament domiciliari en els pròxims dies i les setmanes immediates. Així, la consellera de Salut, Alba Vergés, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han allunyat l’hipotètic horitzó d’un tancament social com el del mes de març passat.

Tots tres han remarcat que la situació és greu i han reclamat el compliment estricte de les mesures que han entrat en vigor avui per als pròxims deu dies, però no han donat cabuda a parlar de mesures més dures per a les setmanes següents, malgrat que ho hagin reclamat experts com, per exemple, la cap d’epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins.

En la roda de premsa conjunta que han fet Vergés i Sàmper, els dos consellers s’han distanciat de la possibilitat del confinament total amb arguments diferents. Vergés ha replicat indignada a una pregunta sobre si es descarta el confinament per raons econòmiques. Ha assegurat que “les raons econòmiques no passen per davant de les sanitàries”, però ha afegit que el Govern gestiona “el context que és d’emergència sanitària, però també social, emocional i econòmica”. “No ens plantegem cap modificació respecte del confinament actual, que és del perímetre municipal cada dia de la setmana, fins al dia 17”, ha afegit.

Per la seva banda, Sàmper hi ha afegit un altre enfocament, el legal. “Encara que volgués, el govern de la Generalitat no podria ordenar ara mateix un confinament total, perquè jurídicament és inviable. El decret d’estat d’alarma del govern espanyol, tal com està, no ens dona aquesta potestat, permet només la limitació horària a la nit i la limitació del nombre de persones en una reunió, però res més. Caldria un nou decret o la modificació de l’actual”, ha recordat.

Finalment, Argimon, en declaracions a TV3, ha tornat a dir clarament que hi ha un impediment econòmic per tirar endavant el confinament total: “No podem fer una altra tancada de cinc setmanes, potser sí que serà necessària, però ara no la podem fer”. El secretari ha tornat a lamentar, com ja ha fet altres vegades, la manca d’ajudes directes als sectors afectats per les restriccions. Tant ell, com la consellera Vergés durant la roda de premsa, han assenyalat al govern espanyol per aquesta manca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.