El Canal 33 obre les portes a la nova productora de José Antich

Frame Audiovisual, que en teoria és una televisió per Internet, va realitzar el programa ‘Premis Talent’, emès diumenge amb la participació de tres candidats de JxCat a les eleccions del 14F: Joan Canadell, Meritxell Budó i Ramon Tremosa

Caràtula final del programa 'Premis Talent' realitzat per 'Frame Audiovisual' i emès pel Canal 33

El Canal 33 va emetre el passat diumenge 3 de gener el programa Premis Talent, presentat per Helena García Melero i realitzat per Frame Audiovisual. per encàrrec d’Emprene2 i Welcome Talent Society. Aquest programa ha suposat l’estrena televisiva de la nova marca del grup de comunicació creat per José Antich, editor i director del portal digital Elnacional.cat. El passat 8 de juliol, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va autoritzar la inscripció al Registre de Prestadors de Serveis de Comunicació Audiovisual de Frame Audiovisual perquè posés en marxa una ràdio i una televisió per Internet a partir de l’1 de setembre.

José Antich no ha creat, de moment, cap televisió per Internet però el Canal 33 ja li ha obert les seves portes per emetre un programa produït per la nova marca. En la documentació que Frame Audiovisual va entregar al CAC perquè l’autoritzés a crear un nou servei de ràdio i televisió per Internet, s’especificava que “la seva programació serà generalista i oferirà un catàleg de programes informatius i d’entreteniment, com ara documentals, informatius i culturals, sèries, manifestacions esportives, retransmissions en directe d’esdeveniments, llargmetratges, curtmetratges i concursos”. També s’hi deia que oferirà “interacció amb l’usuari amb productes sota demanda (catàleg de pel·lícules, reportatges, etc.), oferta de productes de venda, contingut d’entreteniment, transaccions comercials”.

El CAC va avisar, però, Frame Audiovisual que d’acord amb les funcions d’anàlisi i de control dels continguts audiovisuals que té atribuïdes, verificarà “a partir de l’inici de l’activitat, les característiques del servei i els continguts declarats en el formulari de la comunicació prèvia, així com que s’adeqüen a la normativa vigent”. A la vista de la seva actuació com a productora audiovisual, el CAC haurà de verificar, ara, si entre les competències que va aprovar el juliol s’hi inclou la de realitzar programes com l’emès pel Canal 33. El programa el va dirigir Iu Forn, membre de l’equip d’El Nacional, va durar mitja hora i hi van aparèixer, per fer entrega dels premis, tres candidats de JxCat a les properes eleccions al Parlament: Joan Canadell, número 3 per Barcelona, Meritxell Budó, número 6 per Barcelona, i Ramon Tremosa, número 1 per Lleida.

El Canal 33 pràcticament no va avisar de l’emissió de Premis Talent i a la seva web no hi va fer constar cap informació del seu contingut. L’associació Welcome Talent Society, que impulsa els premis, ha rebut aquests darrers mesos 57.000 euros en la convocatòria de subvencions de Presidència de la Generalitat adreçada “a entitats sense ànim de lucre i organitzacions professionals del sector de la comunicació per al desenvolupament d’iniciatives que contribueixin al foment del periodisme i l’enfortiment de l’espai de comunicació”, repartits en dues partides: 45.600 euros, el 18 de novembre, i 11.400, el 15 de desembre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.