Site icon El Triangle

Alerta d’estafes amb vacunes de la covid-19 a residències catalanes

Imatge d'arxiu de vacunació

Els Mossos alerten d’una nova modalitat d’estafa a les residències de gent gran amb la vacuna del coronavirus com a esquer. Els estafadors hi truquen, es fan passar per responsables sanitaris i demanen un pagament previ a l’arribada de les vacunes per engegar el procés. La policia té constància de dos casos i demana que mai es faci cap pagament i que s’avisi immediatament la policia i recorden que les vacunes són gratuïtes.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha confirmat un cas en una residència d’Esplugues de Llobregat en què l’estafa ha estat a punt de ser consumada. També ha informat d’un intent d’estafa aquest mateix dijous en un centre d’Horta-Guinardó, a Barcelona.

En el cas d’Esplugues, els estafadors van parlar per telèfon amb un treballador de seguretat i van aconseguir fer-se amb dades de la directora de la residència per fer més creïble l’estafa. Sàmper ha informat que les trucades sempre es fan des de telèfons internacionals i que els Mossos sospiten que hi ha més d’una organització criminal que intenta posar en pràctica aquesta estafa.

D’altra banda, alguns estafadors també ho proven amb persones grans a títol particular, trucant-les i oferint la vacuna a domicili. El conseller ha explicat que han rebut diversos avisos per aquesta modalitat d’estafa a Barcelona. Alguns avis havien rebut trucades de suposats sanitaris per avisar-los que se’ls posarà la vacuna a domicili. Es tracta d’una estratègia per entrar a robar a casa de persones vulnerables que viuen soles.

Exit mobile version