LA LIMITACIÓ DE MOBILITAT CRISPA A ALGUNS CANDIDATS

La Junta Electoral no té intenció d'ajornar la recollida de signatures

Per primera vegada, el factor coronavirus irromp en la campanya electoral del FC Barcelona, a partir de que el  Govern de la Generalitat ha decidit impulsar noves mesures restrictives quant a mobilitat a partir del dia 7 i fins al dia 17 de gener limitant-la per als serveis no essencials al confinament municipal.

La incidència és enorme perquè fins al dia 11 de gener està actiu el procés de recollida de paperetes en les seus, just en el moment en què més indispensable es fa anar d’un lloc a un altre a la recerca de les paperetes ja emplenades amb la signatura i les dades dels socis. La impossibilitat de creuar perímetres municipals no sols impedirà la recepció, sinó que pot ser objecte d’impugnació i suspendre, anul·lar o ajornar aquesta fase si la Junta Electoral així ho considera.

La picardia ha entrat immediatament en joc, perquè la limitació pot servir d’excusa als precandidats que caminen molt escassos de signatures per a demanar una ampliació del termini o qualsevol mesura que els pugui fer guanyar temps i ampliar per aquesta via les seves expectatives d’arribar al mínim de 2.257 signatures.

Va haver-hi trucades entre els precandidats en dificultats per a intentar presentar-se formant un front comú que per algun conducte aconsegueixi aquest temps extra que necessiten. Inicialment, no obstant això, els terminis electorals són inamovibles i la situació pot complicar-se en el moment en què alguna de les precandidatures amenaci amb impugnar tot el procés si una sola papereta no pot transitar d’un municipi a un altre.

Les candidatures que estan més ben equipades i amb més recursos s’han sentit menys afectades perquè, en realitat, els serveis de missatgeria poden continuar actuant i és possible emetre certificats de  precandidatures per a anar a la recerca de paperetes. D’altra banda, la Junta Electoral no sembla disposada de moment a iniciar ni plantejar-se cap canvi ni molt menys admetre impugnacions en aquest sentit.

Una altra polèmica està servida quan més nervis hi ha i incerteses per arribar o no a passar el tall, una aspiració possible per a menys candidats dels que sembla.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.