La Generalitat imposa noves restriccions contra la covid-19

A partir de dijous 7 hi haurà confinament municipal setmanal i tanquen els centre comercials

Alba Vergés

Les darreres dades que demostren l’increment de casos de contagi per covid-19 ha portat al govern català a dictar noves restriccions. Així, a partir de dijous 7 de gener i durant deu dies es decreta confinament municipal els set dies de la setmana.

També es decreta que només podran obrir, durant aquest període, els comerços de menys de 400 metres quadrats, tot i que durant els caps de setmana només podran obrir els comerços considerats essencials, com són les botigues d’alimentació i les farmàcies.

En aquest context, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit que calen mesures per aturar el país per frenat l’escalada de nous casos de contagi per covid-19, defensant que “amb la situació epidemiològica que tenim hem de reduir més la interacció social amb mesures aquests deu dies”.

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha defensat que “estem en una situació de creixement sostingut durant un mes i veurem si aquestes mesures seran suficients per aturar la pandèmia”, afegint que “busquem mesures curtes, de deu dies, però d’impacte”.

Altres de les mesures que entraran en vigor a partir del dijous 7 són les que contemplen, de nou, el tancament de centres comercials, la prohibició de les activitats extraescolars (tret de les de grups bombolla) i les d’oci, tot i que es permeten les activitats a l’aire lliure. En aquest punt, es permeten les activitats esportives a l’aire lliure, però s’obliga al tancament dels gimnasos.

Pel que fa a bars i restaurants, continuaran com fins ara: poden atendre amb un 30% de l’aforament de les 07.30h a les 09.30h i de les 13h a les 15h. Cinemes, museus, teatres, auditoris o sales d’exposicions, poden obrir amb un aforament del 50%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.