Dirigents de Moviment d’Esquerres pleguen pel pacte electoral amb JxCat

Una quarantena de militants de MES no volen pactes amb els "hereus de la tradició de centre-dreta de CiU"

Una quarantena de militants de Moviment d’Esquerres (MES) han abandonat aquesta formació política pel pacte al qual es va arribar amb JxCat per concórrer plegats a les eleccions del Parlament del pròxim 14 de febrer, segons avança el Diari de Girona.

Entre els militants que s’han donat de baixa de MES, destaquen els gironins Pere Albertí, Pia Bosch i Francesc Brunès. En un comunicat que han difós els dimissionaris es diu que “no podem acceptar una aliança amb un moviment que es reivindica liberal i nacionalista català, majoritàriament hereu de la tradició de centre-dreta de convergència i unió”.

MES és una formació fundada a finals del 2014 per exmilitants del PSC que es van mostrar partidaris del “dret a decidir”. L’acord d’anar plegats a les llistes electorals pel 14-F amb JxCat es va aprovar amb un 55% de la militància de MES. Pels militants que han deixat aquesta formació, aquest és “un acord antinatural i que no pot entendre’s que existeixi cap aliança sense una proposta programàtica que comparteixi principis, objectius i propostes”.

Es dona la circumstància que l’acord aprovat per MES preveu que un membre del partit vagi en la posició número vuit de la llista de JxCat a Girona i un altre al 43 de Barcelona, “sense cap possibilitat de sortida”, segons denuncien els ja exmembres de la formació. També, en la mateixa nota es diu que MES suport a un “socialisme democràtic” partidari d’un estat català republicà.

Entre els militants que han plegat de MES hi ha Pere Albertí Serra (regidor de l’Ajuntament de Girona amb la candidatura de Guanyem), Jordina Freixenet (tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida), Jordi Fortuny (tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona), Andreu Carrasco (alcalde de l’Albiol) i Ricard Vicente Martínez (regidor i tinent d’alcalde de Cervera).

L’exalcalde de Sant Feliu de Guíxols i portaveu de Moviment d’Esquerres al consistori, Pere Albó; i l’exalcalde de Sitges, Jordi Serra, formaran part de les llistes de JxCat per Girona i Barcelona, respectivament.

(Visited 6.810 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “Dirigents de Moviment d’Esquerres pleguen pel pacte electoral amb JxCat”

  1. Qui te interessos en un càrrec continua on és. Si son de MES diuen que Junts es de dretes. Si son del PdCat diuen que Junts son de dretes.
    I sobretot, que no falti el sou de cada mes.

    Respon

Feu un comentari