14F: Pacte polític contra la pandèmia

Les eleccions al Parlament estan convocades pel 14 de febrer. Esperem que es puguin celebrar. La pandèmia ho condiciona tot i estem en la primera fase d’una vacunació general de la població que s’espera que doni els seus fruits d’aquí a uns mesos. Es mantenen, però, unes quantes incògnites preocupants. Les vacunes immunitzaran de debò la població? Seran eficaces contra les noves soques del coronavirus? Permetran que un dia no massa llunyà puguem arraconar les mascaretes o les haurem d’arrossegar durant molt de temps?

Els epidemiòlegs i els sanitaris que expressen les seves previsions als mitjans de comunicació ens adverteixen del risc que aquests primers mesos de 2021 siguin molt durs. Diuen que les restriccions que s’estan aplicant durant aquests dies de festes de Nadal són massa suaus i que fan preveure un increment dels contagis, les hospitalitzacions i les morts les properes setmanes.

I les properes setmanes les viurem pendents, també, de les eleccions al Parlament. Els comitès professionals i d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han demanat que no s’utilitzi la crítica a aquests mitjans com a ‘arma llancívola’ durant el període electoral. No hi estic d’acord. La crítica al biaix ideològic dels mitjans públics de la Generalitat no es pot suspendre perquè estem en període electoral. Al contrari, s’hauria de ser més exigent que mai amb una deriva lamentable que s’ha exagerat els darrers temps intentant fer creure a la ciutadania que el lideratge en l’audiència justifica la seva conversió en mitjans de propaganda independentista.

On cal una treva no circumstancial sinó duradora és en el debat sobre com acarar la pandèmia des del govern. La qual cosa no vol dir que es renunciï a la crítica. En les circumstàncies actuals, s’imposa que tots els partits pactin les decisions principals que afectin aquest combat. Ja vam viure l’espectacle trist de l’oposició de dretes al Congrés dels Diputats posant entrebancs al govern espanyol quan demanava imposar un estat d’alarma que estava del tot justificat. No es pot replicar aquella dinàmica a Catalunya simplement perquè estem en període electoral. Millor dit, ja que estem en període electoral, s’haurien de multiplicar les reunions públiques entre els representants de tots els partits per acordar les polítiques millors per fer front a la pandèmia, amb el referent de les reunions dels representants del govern espanyol amb els de les comunitats autònomes i els seus departaments de Sanitat.

Aquest Pacte polític a Catalunya entre tots els partits que concorren a les eleccions al Parlament seria la millor ‘arma llancívola’ contra la Covid-19.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides