A Catalunya només s’han vacunat 7.774 persones de les 60.000 previstes

Alba Vergés justifica la lentitud del procés en problemes logístics, les festes de Nadal i que algunes neveres en què es transporten les vacunes van quedar atrapades al túnel de Calais

La primera vacunada contra la covid-19 a Catalunya Josefa Pérez a la residència Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat. Imatge del 27 de desembre de 2020. (Horitzontal)

Josefa Pérez, primera persona vacunada a Catalunya

El ritme de vacunació dels ciutadans catalans és molt més lent del que va anunciar la conselleria de Salut. La primera vacuna se li va posar a Josefa Pérez el passat dia 27. Fins aquest diumenge 3 de gener estava previst que es vacunessin 60.000 persones, però només han rebut la primera dosi de la vacuna 7.774. Salut ha intentat justificar el retard amb què s’està fent el procés dient que s’ha trobat amb problemes logístics, que les vacances de Nadal han reduït el personal d’infermeria capacitat per injectar les vacunes i que, a més, algunes de les neveres que han de servir per transportar les vacunes han tardat a arribar a Catalunya perquè els camions que les transportaven van quedar atrapats al túnel de Calais arran de l’entrada en vigor del Brexit.

La subdirectora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha reconegut en declaracions a TV3 que “potser vam ser massa optimistes” en la previsió del ritme en què s’administrarien les vacunes. A més, ha anunciat que es pagaran hores complementàries al personal que les posarà i que s’habilitaran els dies festius per fer-ho. El govern català pretenia posar la primera dosi de la vacuna a 104.000 persones que viuen i treballen en residències en dues setmanes. Aquesta previsió s’haurà de revisar a la baixa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides