La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya empara el treball d’Anna Grau

La periodista catalana l’havia demanat arran dels insults i amenaces rebuts últimament des de sectors independentistes intransigents

La periodista Anna Grau, en un debat televisiu

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha subscrit un comunicat de l’Associació de Premsa de Madrid (APM) on empara el treball de la periodista Anna Grau i expressa el seu rebuig als insults i amenaces que ha rebut en les darreres setmanes. La periodista catalana va demanar empara a les dues entitats de premsa després dels atacs rebuts a les xarxes socials per defensar el bilingüisme a l’escola catalana i alertar de la fractura de la convivència en aquesta comunitat autònoma en un programa de TVE el passat 23 de novembre.

Els insults i amenaces van tenir el seu punt àlgid després que publiqués un article a theobjective.com on denunciava que la Plataforma per la Llengua havia espiat il·legalment els nens d’una cinquantena d’escoles catalanes per saber quina llengua parlen quan surten al pati.

Entre les persones que han insultat i amenaçat a Anna Grau darrerament, hi ha Beatriz Talegón, excandidata de JxCat a les eleccions europees i amb espais d’opinió habituals a TV3 i El Nacional; Joan Puig, exdiputat d’ERC i editor del digital La República, Albano-Dante Fachín, exdiputat de Catalunya Sí que es Pot, també abonat a les tertúlies de TV3 i columnista d’El Món; i Jair Domínguez, presentador estrella dels programes diaris de Catalunya Ràdio i TV3, El búnquer i Està passant.

Per tot plegat, l’APM assegura que defensa “sempre el dret a la lliure informació i opinió de qualsevol periodista, ja sigui com a informador o com analista”. Així mateix, recorda que “cap comentari en aquest àmbit pot ser respost amb l’insult o l’amenaça per part d’altres periodistes i molt menys, altres polítics” i assenyala que “aquestes estratègies només busquen la intimidació i autocensura dels periodistes, i el resultat final és una societat menys plural i menys lliure”.

L’APM també subratlla que “per molt apassionat o polaritzat que pugui ser el debat polític, mai podem admetre que l’ofensa i l’amenaça es converteixin en el camí habitual per expressar la discrepància” i afegeix que “hi ha vies legals per protegir el dret a l’honor i exigir una rectificació, és a dir, per respondre davant el que es pugui considerar una informació inexacta o inclús falsa”.

En el document que Grau va enviar a la FAPE i a l’APM per sol·licitar la seva empara, la periodista hi indica que aquesta realitat no és nova a Catalunya i que forma part de la quotidianitat de molts professionals de la comunicació, i que el seu cas “demostra la voluntat d’imposar a tota Espanya la mateixa estratègia d’acoquinament, intimidació, desqualificació i cacera política de qualsevol veu dissident, amb més sanya com més incapaç s’és de confrontar els seus arguments i raons”.

Anna Grau  ha anunciat en un tuit que portarà la seva denúncia als organismes europeus de defensa de la llibertat d’expressió i ha ofert el seu correu electrònic  [email protected]  com a pont per recollir les dels periodistes que, com ella, siguin insultats o amenaçats per exercir aquesta llibertat. El Col·legi de Periodistes de Catalunya no s’ha pronunciat encara sobre la seva denúncia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

2 comentaris a “La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya empara el treball d’Anna Grau”

  1. Bé, tots sabem que aquella acusació d'”espionatge” estava fora de lloc. Aquesta sra periodista també ha de reconèixer que es va passar. L’excés de zel a vegades ens fa ficar la pota.

    Respon
  2. Totalment d’acord en que no es pot falta el respecta a una persona per una opinio,el que tambe tindriem de demanar a un periodista que no digui Mentides,ella sap perfectament que el que diu”es persegueix als nens al pati per parlar castella”es una MENTIDA!!!!

    Respon

Deixa un comentari

Notícies més llegides