Escissió a Moviment d’Esquerres per l’acord electoral amb JxCat de cara al 14-F

Una regidora de Lleida i un de Tarragona estripen el carnet de la formació

Jordina Freixanet
Jordina Freixanet

La segona tinent d’alcalde i portaveu de l’Ajuntament de Lleida, Jordina Freixanet, i el segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Jordi Fortuny, han anunciat que estripen el carnet de Moviment d’Esquerres (MES) arran de l’acord electoral subscrit per aquesta formació amb JxCat de cara a les eleccions del proper 14 de febrer.

MES Comarques de Ponent i MES Camp de Tarragona han difós un comunicat on, a més de recolzar als dos regidors, asseguren que “no podem acceptar una aliança amb un moviment que es reivindica com a liberal i nacionalista català, majoritàriament hereu de la tradició de centre-dreta de convergència i unió” i subratllen que és “un acord antinatural i que no pot entendre’s que existeixi cap aliança sense una proposta programàtica que comparteixi principis, objectius i propostes.”

També relaten que es va debatre la possibilitat que membres de MES se sumessin a altres candidatures, però aquesta opció va ser rebutjada amb el 51% dels vots després “d’un tens debat intern per la manca de mesures democràtiques”. En aquest sentit, emfatitzen que l’Assemblea de MES Lleida va aprovar el passat 12 de desembre que  Jordina Freixanet s’incorporés com a independent a les llistes d’ERC pels comicis autonòmics del proper 14 de febrer.

Així mateix, recorden que MES ha teixit des del seu naixement aliances municipals amb ERC, Comuns o Guanyem i defensen que la formació “només pot fer aliances programàtiques amb partits d’esquerres i sobiranistes que comparteixin part dels principis i l’ideari del partit”.

Finalment, destaquen que companys i companyes d’altres agrupacions locals com la de Sant Cugat del Vallès s’han afegit a “títol personal” al comunicat i creuen que el pacte amb JxCat “suposarà un trencament sense precedents en un partit com MES, la voluntat del qual ha estat sempre sumar i créixer.”

L’exalcalde de Sant Feliu de Guíxols i portaveu de Moviment d’Esquerres al consistori, Pere Albó; i l’exalcalde de Sitges i l’excap de gabinet de Pasqual Maragall,  Jordi Serra, formaran part de les llistes de JxCat per Girona i Barcelona, respectivament.

En un breu comunicat, MES ha recordat que un dels principis del partit és “establir ponts entre les forces independentistes i sobiranistes per treballar conjuntament per assolir la República catalana i construir un país lliure, sobirà, solidari, equitatiu i just.”

 

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

1 comentari a “Escissió a Moviment d’Esquerres per l’acord electoral amb JxCat de cara al 14-F”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.