L’Audiència Nacional decidirà el 22 de gener si hi ha judici o no contra els Pujol

La Secció Tercera ha d’acceptar o rebutjar la sol•licitud dels advocats de la família de l’ex-president de la Generalitat que neguen que hi hagi “indicis sòlids” per jutjar-los per ‘organització criminal’ i altres delictes

La família Pujol sabrà el 22 de gener si s'asseu als jutjats o no
pujol familia

La família Pujol sabrà el 22 de gener si s'asseu als jutjats o no

La Secció Tercera de l’Audiència Nacional decidirà el proper 22 de gener si accepta o descarta la sol·licitud dels advocats de la família Pujol perquè s’anul·li l’aute del jutge José de la Mata que proposa processar els seus membres pels delictes d’organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat documental i contra la Hisenda pública. És l’última oportunitat que tenen Jordi Pujol, la seva esposa, Marta Ferrusola, els seus set fills i les altres 18 persones investigades en aquest procés per estalviar-se un judici que els pot comportar llargues penes de presó.

La defensa de la família Pujol afirma que no està acreditat, com diu De la Mata, que la fortuna de què disposava, amagada a la Hisenda espanyola durant més de vint anys, procedia d’una font diferent a la que va adduir Pujol en la seva confessió de l’estiu de 2014. El 25 d’agost d’aquell any, l’ex-president de la Generalitat va difondre un comunicat on reconeixia que havia amagat aquella fortuna a Hisenda però va argumentar que no procedia d’actuacions delictives sinó d’una deixa que li havia fet el seu pare, Florenci Pujol.

Les investigacions del jutge De la Mata, però, apunten que el clan Pujol va crear una organització criminal que va aprofitar la posició privilegiada i l’ascendència en la vida política, social i econòmica de l’ex-president durant dècades per acumular un patrimoni desmesurat relacionat amb activitats corruptes. La Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació particular de Podem s’oposen a la pretensió de nul·litat plantejada pels advocats dels Pujol. Podem demana fins a 20 anys de presó per l’ex-president i fins a 60 anys pel seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides