L’ajuntament de Girona detecta irregularitats en un projecte de quan Puigdemont n’era alcalde

La secretaria del consistori denuncia que el Clúster TIC Media, que va rebre 0,9 milions de la Unió Europea, havia d’existir fins el 2031 però fa quatre anys que no funciona

Carles Puigdemont, amb la vara d'alcalde de l'ajuntament de Girona

La secretaria de l’ajuntament de Girona ha elaborat un informe que constata diverses irregularitats en el projecte Clúster TIC Media, conegut com el Bloom, que es volia constituir en un centre de referència de la tecnologia 3D al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG). El conveni de col·laboració entre l’ajuntament, l’UdG i el Parc Científic i Tecnològic es va signar el 2011 i estava previst que tingués vigència durant 20 anys, però va deixar d’estar operatiu el 2016. Aquest projecte es va posar en marxa quan Carles Puigdemont era alcalde de Girona.

L’informe s’ha elaborat a requeriment dels grups municipals del PSC i Guanyem Girona arran d’una informació publicada pel Diari de Girona el febrer de l’any passat on s’explicava que havia desaparegut material propietat municipal aportat al Bloom.  Una de les irregularitats detectades és que el conveni de col·laboració per la posada en marxa d’aquest projecte encara està vigent tot i que fa quatre anys que està cancel·lat. El secretari municipal considera que el cap de l’àrea econòmica de l’Ajuntament ha d’explicar que ha passat amb aquest Clúster i aclarir si disposava d’alguna assegurança i com i quan se’l liquidarà.

La Unió Europea (UE) va aportar la meitat dels 1,8 milions d’euros que es van invertir en aquest projecte i Xevi Montoya, regidor de Guanyem Girona, ha acusat el govern municipal actual, presidit per Marta Madrenas, de desentendre’s d’aquest problema i no descarta que la UE demani que se li retorni la seva aportació vist el fracàs del Bloom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides