Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat

Miquel Iceta fa un pas al costat i proposa el ministre per encapçalar la llista socialista pel 14-F

Salvador Illa

El ministre de Sanitat i secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, serà el candidat dels socialistes catalans a la presidència de la Generalitat en les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer.

Malgrat que Illa, aquest mateix dimarts, va negar rotundament que seria el cap de cartell del PSC pel 14-F i va insistir que el candidat seria el primer secretari del partit, Miquel Iceta, finalment aquest dimecres i hores abans que el Consell Nacional dels socialistes catalans ratifiquin les llistes electorals, s’ha filtrat la notícia.

De fet, serà en el Consell Nacional d’aquesta tarda on Miquel Iceta farà la proposta oficial de la candidatura d’Illa i donarà les explicacions del perquè de la seva renúncia a ser el cap de llista dels socialistes catalans a les pròximes eleccions autonòmiques.

El pas d’Illa de marxar de l’executiu de Pedro Sánchez i optar a la presidència de la Generalitat de Catalunya obliga al president del govern central ha de buscar un relleu del fins ara titular de la cartera de Sanitat, en mig de la gestió de la pandèmia per la covid-19. Es dona la circumstància que la gestió que ha fet Illa davant el coronavirus és un dels valors que consideren en el PSC com a positiu per encapçalar la seva llista pel 14-F

També està per veure què passarà amb el futur polític del líder dels socialistes catalans. Algunes veus situen el futur d’Iceta dins del govern de Sánchez o en algun càrrec rellevant dins de l’estructura de l’Estat.

(Visited 468 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Illa, candidat del PSC a la presidència de la Generalitat”

  1. En un programa tele, abans fos ministre, algun espectador li va preguntar que si el resultat per la independència era un Si, que farien? I aquest va respondre que es tornaria a votar fins a sortir el no, i la gent reia

    Respon

Feu un comentari