L’EMISSIÓ DE BONS COMENÇA A SONAR EN CAMPANYA

Laporta i Font fan servir un llenguatge de capitalització que acosta el club a la SA

Les possibilitats de convèncer els socis del FC Barcelona amb noves propostes passen de vegades per situacions complexes i incòmodes com una de Joan Laporta que ja està avisant del seu propòsit d’emetre bons. Una solució que podria servir bé per tapar forats com el deute del club a curt termini o bé per a realitzar l’Espai Barça, opcions en tot cas, tal com ho planeja Laporta, passen perquè siguin els socis del FC Barcelona en bona part els que financin aquests bons.

Els estatuts del FC Barcelona preveuen, efectivament, aquesta via de generació de recursos que, per descomptat, com totes aquestes solucions d’estar per casa, han de ser finançades pels socis en bona part i a la fi del camí ser els possibles protagonistes d’una renúncia a la devolució d’aquests bons.

No ha estat un suggeriment massa ben acollit que, a més, no deixa de ser una mena de vessa encoberta, una forma de carregar a les butxaques dels socis el pes d’un deute i d’una pressió financera molt complicada, especialment si els homes pensants de la candidatura no tenen en ment altres solucions més imaginatives i eficaces.

Quantes vegades ho ha exposat en sessions amb penyes i socis Laporta s’ha topat amb el recel i la incomoditat dels socis. Això no obstant, segueix mantenint els bons com el camí a seguir. El que Laporta, com Victor Font, defensen és que aquest tipus d’opcions de capitalització són, a curt termini, bones solucions, encara que a la llarga provoquen una certa dependència si arribat el moment de recuperar el control de l’operació no hi ha liquiditat. El risc que finalment algú aliè al club pugui fer-se amb el deute pot obrir la porta al fet que una part del club sigui controlada per capital no social i iniciar la via a la transformació en Societat Anònima. És la primera vegada que en una campanya electoral del Barça es comença a parlar amb certa normalitat sobre com capitalitzar actius del club.

El comiat de Josep Maria Bartomeu, proposant el Barça Corporate com a solució per refinançar el club va trencar un tabú que altres candidatures no estan disposades a admetre sota cap concepte. Podria ser el principi de la fi del FC Barcelona com a entitat purament social i esportiva sense ànim de lucre.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.