El Consell de Ministres manté el salari mínim en 950 euros

L'executiu central afirma que seguirà treballant per aconseguir una pujada en els pròxims mesos

El Consell de Ministres aprova aquest dimarts la pròrroga del reial decret pel qual s’establia una pujada del 5,5% del salari mínim interprofessional (SMI) el 2020, establint l’import en els 950 euros mensuals per catorze pagues. La proposta ha estat defensada pel Ministeri de Treball amb l’argument de tenir més marge de negociació amb els agents socials i econòmics per acordar una pujada de l’import.

Fonts governamentals han confirmat a Europa Press que en la reunió de l’executiu de Pedro Sánchez estava previst donar llum verda a la pròrroga del decret que ja es va aprovar el passat mes de febrer. Segons les mateixes fonts, la petició del Ministeri de Treball pretén tenir més seguretat jurídica i protegir als treballadors que estan pendents d’aquest SMI i que podrien quedar en uns llimbs legals a partir del 31 de desembre si no es prorrogués.

La titular de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, havia anunciat que el seu ministeri treballava per aconseguir un acord per apujar l’SMI per l’any vinent. No obstant això, la ministra Díaz es trobava que mentre els sindicats exigien arribar a un import de 1.000 euros mensuals, la patronal defensava que en les actuals circumstàncies de crisi no era moment d’apujar l’SMI.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.