A qui demana diners el diari ARA per fer front a la seva situació financera delicada?

Portada del diari ARA

Als propietaris dels Laboratoris Grífols. El diari ARA, com molts altres mitjans de premsa escrita, pateix pèrdues econòmiques elevades. La delicada situació financera que pateix el diari dirigit per Esther Vera ha portat el seu accionista majoritari i president del consell editorial, Ferran Rodés, a buscar inversors per fer front a la sagnia econòmica. Una de les portes a les quals ha trucat aquests dies Rodés és la dels Laboratoris Grífols. La pandèmia de la Covid-19 permetrà que aquesta empresa millori uns resultats econòmics que han estat positius des de fa molts anys.

El president de la companyia, Víctor Grífols, sintonitza amb la línia editorial independentista de l’ARA. Ho va demostrar quan, el 2014, en la inauguració de la planta de l’empresa a Parets del Vallès, va animar l’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, a “no afluixar” en la seva tot just assumida aposta per la independència de Catalunya.

La campanya per captar nous inversors coincideix amb el desè aniversari de la sortida al carrer del diari, el 28 de novembre de 2010. Ferran Rodés manté bones relacions amb el govern català, que el va nomenar president del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible i aconsegueix subvencions i ajuts abundants per part de la Generalitat. Les tres edicions digitals del diari a Catalunya, Balears i Andorra, acaben de rebre 156.000 euros del departament de Presidència en ajuts a fons perdut. Aquests ajuts, tanmateix, són insuficients per garantir la continuïtat d’un diari que també ha rebut injeccions importants de diners per part de la Fundació Carulla, però que ara tampoc disposa de gaire solidesa econòmica.

Un altre dels accionistes de l’ARA és Víctor Font, embrancat actualment en la seva campanya per fer-se amb la presidència del Futbol Club Barcelona. També ho continua sent el periodista Antoni Bassas, que va formar part del nucli inicial impulsor del diari amb un grup de periodistes independentistes, molts dels quals han deixat de posar diners en una aventura que passa per moments molt difícils.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “A qui demana diners el diari ARA per fer front a la seva situació financera delicada?”

Deixa un comentari

Notícies més llegides