Quants diners té previst gastar Presidència en esqueles als diaris el 2021?

Model d'esquela de Presidència de la Generalitat per la mort d'un ciutadà destacat

205.423,36 euros. Així ho fa constar la secretaria general del Departament de Presidència en una resolució adoptada el 3 de novembre i publicada al Registre de Contractació Pública el 4 de desembre. L’empresa adjudicatària del concurs convocat per encarregar-se del “servei de gestió per a la inserció d’esqueles a mitjans de comunicació escrits, per a l’any 2021” és Serveis Funeraris de Barcelona SA. Aquesta empresa va ser l’única que es va presentar al concurs.

Amb aquests diners, Presidència de la Generalitat calcula que es podran inserir 31 esqueles als diaris, tenint en compte que el promig del seu cost és de 6.626,56 euros. Els mitjans escollits per a inserir-les són: La Vanguardia, El País edició Catalunya, El Periódico de Catalunya, El Punt Avui, El Segre, Diari de Tarragona, Diari Més Tarragona-Reus-Costa Daurada, Diari de Girona, La Mañana i Ara. Els criteris utilitzats per seleccionar aquests mitjans són “que es tracti de diaris amb secció d’esqueles amb capçaleres superiors a 13.500 exemplars de difusió diària al territori de Catalunya. Pel que fa als diaris d’abast comarcal, es seleccionen els diaris que siguin líders de cada demarcació i els segons més venuts cas que existeixin, la qual cosa permet assegurar que un major nombre de ciutadans s’assabentin d’aquesta inserció”.

Amb els descomptes que ha aconseguit Serveis Funeraris de Barcelona SA, l’esquela més cara serà la de La Vanguardia (1.932 euros) i la més barata, la del Diari Més Tarragona-Reus-Costa Daurada (142,64 euros). A El Periódico costarà 805.50 euros; a El Punt Avui, 527,28; a l’edició de Catalunya d’El País, 476,15, i a l’ARA, 243.

Presidència té previst inserir esqueles dels ciutadans que hagin rebut la Medalla d’Or de la Generalitat o la Creu de Sant Jordi, presidents i ex-presidents de la Generalitat i el Parlament, consellers i ex-consellers de la Generalitat i “ocasionalment, si el departament de la Presidència ho creu oportú, es podrà demanar la inclusió d’una esquela en record de qualsevol altre ciutadà”.

La resolució per la qual s’adjudica aquest servei no indica com s’actuarà si es publiquen 31 esqueles abans no acabi 2021. Si un president o ex-president de la Generalitat, un conseller o ex-conseller, un propietari d’una Creu de Sant Jordi o Medalla d’Or de la Generalitat o un ciutadà il·lustre mor un cop exhaurida la partida econòmica establerta, se suposa que es farà una ampliació pressupostària perquè es pugui inserir als diaris l’esquela corresponent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides