Moviment a l’equip de col·laboradors de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu

Aleix Sarri deixarà la feina a Brussel·les per ocupar un escó al Parlament mentre l’ex-conseller de Salut ha contractat des d’octubre una assistent local a Catalunya

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu
Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant de la seu del Parlament europeu

Clara Ponsatí, Carles Puigdemont i Toni Comín, davant la seu del Parlament europeu

Els equips d’assistents al Parlament Europeu de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han patit canvis els darrers mesos i en patiran més en els propers temps ja que Aleix Sarri, un dels assistents que compartien Carles Puigdemont i Toni Comin al grup Junts per Catalunya-Lliures per Europa, deixarà el càrrec per ocupar un escó al Parlament de Catalunya. Sarri es va presentar a les eleccions primàries per triar els candidats de JxCat a les eleccions del proper 14 de febrer i va obtenir un lloc, l’onzè, que, en principi, assegura que accedeixi a la cambra catalana. Comín, d’altra banda, ha contractat Eulàlia Comas com a assistent local, que ha passat a formar part del seu equip sense desplaçar-se, però, a Brussel·les.

Aleix Sarri i Margarida Payola són assistents acreditats de l’agrupació Lliures per Europa. Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen, a més, assistents personals. Puigdemont i Comín en tenen dos. Els de l’expresident de la Generalitat són David Goicoechea i Víctor Solé. Els de Clara Ponsatí són Pol Cruz, Laura Mont i Arnau Rius mentre que els de Toni Comín són Natalia Rodríguez i Daniel Roldán. L’exconseller de Salut hi ha afegit, des del mes d’octubre, Eulàlia Comas, perquè l’assessori en temes de medi ambient. Comas és assessora del Departament de Territori i Sostenibilitat des del 2009 i des de l’abril de 2018 és membre del Consell Assessor de la Generalitat per al Desenvolupament Sostenible. Abans, entre el 2001 i el 2006 va ser directora de la Reserva de la Biosfera de Menorca.

Part de l’equip d’assistents dels tres eurodiputats fugits de Catalunya arran de la declaració d’independència del 27 d’octubre del 2017 procedeix del que tenia l’actual conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, quan era eurodiputat. Aleix Sarri, Víctor Solé i Margarida Payola havien treballat per ell. Durant un any i mig, Sarri va compatibilitzar l’assistència a Tremosa amb el càrrec de coordinador de Política Internacional del Departament de Presidència de la Generalitat.

Margarita Payola és una arquitecta que ha estat dirigent de la Plataforma per la Llengua i que administra l’oficina belga d’aquesta entitat des de fa dos anys. Daniel Roldán es va integrar el passat mes de juliol a l’equip d’assistents de Toni Comín procedent, també, d’aquesta Plataforma, que el va contractar l’abril de 2016 com a responsable d’Afers Estrangers. Abans va estar dos anys treballant a sou del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN).

Carles Puigdemont també té al seu equip a David Goicoechea des del passat mes de febrer. Goicoechea no és precisament un expert en política europea. És caporal dels Mossos d’Esquadra en excedència i es va traslladar a Brussel·les per exercir d’escorta de l’expresident. És fill de Raimon Goicoechea, estret col·laborador de Jordi Pujol i  cofundador de CDC. Un altre fill seu, Xavier Goicoechea, també mosso d’esquadra, va ser detingut a Alemanya juntament amb Puigdemont, el 2018.

Clara Ponsatí té al seu staff Arnau Rius, Pol Cruz i Laura Mont. L’historiador, mestre i publicista Arnau Rius encara no ha afegit al seu perfil laboral la data en què s’ha posat a treballar al servei de l’eurodiputada. El periodista i expert en finances Pol Cruz i l’advocada Laura Mont, procedent del despatx Cuatrecasas, ho van fer el març passat.

Fonts del Parlament Europeu auguren nous canvis als equips dels tres eurodiputats, canvis que no passaran, però, perquè es calculi que algun d’ells abandoni o li sigui retirat l’escó en els propers mesos, malgrat l’anunci de Carles Puigdemont que vol encapçalar la llista de Barcelona de JxCat en les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

(Visited 8.623 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Moviment a l’equip de col·laboradors de Puigdemont, Comín i Ponsatí al Parlament Europeu”

Feu un comentari