El cas Kitchen posa en evidència l’Operació Catalunya

La investigació del seguiment de Barcenas per part del Ministeri de l'Interior destapa el pla de les clavegueres de l'Estat contra l'independentisme

Pepe Villarejo
Pepe Villarejo

Fins a sis informes trobats entre la documentació intervinguda el 2017 al comissari jubilat José Manuel Villarejo apunten a les suposades maniobres de les clavegueres de l’Estat contra dirigents independentistes catalans, segons avança El País.

De fet, el comissari Enrique García Castaño va apuntar en la seva última declaració davant el jutge Manuel García-Castelló pel cas Kitchen, el passat 14 de desembre, que la cúpula d’Interior del Govern de Mariano Rajoy va estar informada sobre “altres” operatius clandestins més enllà de l’espionatge a Luis Bárcenas, en referència, segons fonts pròximes al comissari, a la coneguda com a Operació Catalunya.

Es dona la circumstància que ningú li va preguntar per això, i ni la Fiscalia Anticorrupció ni el magistrat han iniciat perquisicions sobre aquest operatiu en considerar que “no encaixa en cap article del Codi Penal”.

Fonts policials de l’entorn de García Castaño asseguren a El País que el comissari es referia a la campanya d’intoxicació informativa suposadament gestada dins del Ministeri de l’Interior a través de l’anomenada brigada política per a, mitjançant suposats informes policials carregats de greus acusacions de corrupció, desacreditar als principals dirigents de l’independentisme català. “Si li haguessin preguntat més, el comissari hauria aportat més dades sobre aquestes maniobres”, segons aquesta mateixa font.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides